Matkasse

Forrige uke tok mannen en sjefsavgjørelse og bestilte matkasse. Vi hadde det fast tidligere, men da jeg ble syk avbestilte vi, siden jeg knapt spiste og det da ble veldig mye restemat, og mye matsvinn. Som sagt før er det travle dager, og nå som våren banker på, er vi sugne på mer tid ute etter j...

Proteinbrød

Denne oppskriften så jeg i en Facebook-gruppe for slankeopererte, og endelig kan jeg spise brød igjen.Dette trenger du:600 g cottage cheese500 g havregryn4 egg5 ts chiafrøSalt2 ts bakepulverSlik gjør du:Bland alt sammen og mos til (tilnærmet) klumpfri røre.Stek på 210 grader til brødet er gyllent...

Neste ukes middager

Forrige uke hadde vi ingen middagsmeny, og det merkes da det ble mye ekstra handling, og bare mas og rot om hva vi skulle ha til middag. Helt klart at vi trenger en plan for uken.Mandag: Blomkålsuppe med hjemmelaget foccachiabrød.Tirsdag: Koteletter med søtpotetmos, asparages og soyasaus.Onsdag: ...

Energibarer

Jeg har vært fysen på sjokolade den siste tiden, og må ærlig innrømme at det har blitt en del ukritisk sjokoladespising. Da jeg kon over denne oppskriften fra Linda Stuhaugs blogg måtte jeg prøve, selv om jeg vanligvis tenker at alt sunt smaker skit. Jeg ble positivt overrasket, selv om smaken er...

Denne ukens matplan

Vi er fortsatt litt sykdomspreget i hjemmet, så i dag er storebror og jeg hjemme med feber. Jeg var borte fra jobb lørdag, men følte meg ok nok til jobb i går kveld. Det var en tabbe, og på slutten av vakten var jeg både slapp og feberhet. Så i dag koser vi oss hjemme, jeg putler litt med artikle...

Bananpannekaker til frokost

Frokost er blitt mitt viktigste måltid, noe det dessverre ikke alltid har vært. Det blir fort enten egg eller yoghurt i hverdagen, og derfor er det deilig med litt forandring i helgene. Bananpannekaker begynte jeg å lage da storebror var liten og skulle begynne med fast føde, og de er blitt et in...

Spis mer fisk!

At vi har godt av å redusere kjøttforbruket og øke inntaket av fisk er helt klart. Vi prøver og ha fisk eller fiskeprodukt (som fiskekaker eller lignende) minst en til to dager i uken, men vi burde nok vært flinkere til å variere. Jeg lager gjerne fiskepinner eller fiskegrateng selv, men det er o...

Ukens matplan

Ukens matplan, ikke revolusjonerende akkurat, men mer enn god nok for en familie på fire. Mandag: pasta carbonara- gutta sparer litt rester til mamma som har kveldsvakt.Tirsdag: torsk med kokte poteter, gulrøtter og bacon.Onsdag: svinekoteletter med søtpoteter, soyasaus og grønnsaker.Torsdag: inn...

Ukesmeny

Ny uke, ny ukesmeny- noe forsinket da, men sånn er livet i blant. Mandag: hjemmelaget hamburger med brie, aioli og søtpotetfries. Tirsdag: gratinert kjøttrett med hjemmelaget potetstappe. Onsdag: laks med søtpotetmos, stekt hjertesalat og brokkoli. Torsdag: tacosuppe med rømme og mais. Fredag: gr...

Laks med hjemmelaget potetstappe, kokt gulrot og sweet chilli

Selv om vi sikkert ikke har fisk ofte nok, forsøker vi minst en eller to fiskemiddager i uken. Laks på menyen er alltid en sikker vinner, og da vi er litt lei soyasausen nå, ble det med en liten spicy vri denne gang:Du trenger:Fire laksefileter10-12 poteterSmørSalt og pepperGulrøtterMelkSweet chi...

Ukesmeny

Det er ikke alltid enkelt å finne på noe til middag, men det gjør ukeshandlingen så mye enklere om man vet hva man skal ha før uken starter. Da jeg går turnus på fulltid er det noe av middagene som kanskje ikke blir laget de dagene jeg er på kveldsvakt, samt at vi ofte rokkerer rundt på dagene al...

Ukeshandling

Vi prøver med jevne mellomrom å ha ukeshandling som vane i familien. Det blir fort dyrt med småhandel gjennom uken, da det ofte havner noe i handlekurven som i utgangspunktet ikke skulle oppi. Derfor starter jeg denne uken (hadde aftenvakt i går, så det er som om uken min starter i dag) med å han...

Kjøttfri mandag

Rolf og jeg fant for noen uker siden ut at vi ønsker og redusere kjøttforbruket vårt. Det er jo blitt en greie med kjøttfri mandag (meatless monday), og det skal vi nå introdusere i familien. Ingen har vondt av mer grønnsaker i kosten, og dersom man kutter ut kjøttet må vi jo lære oss e...

Kjøttfri mandag

Rolf og jeg bestemte oss for noen uker siden at når kjøkkenet er klart skal vi innføre kjøttfri mandag. Vi har veldig godt av mer fisk og grønnsaker, samtidig som vi gjør en ørliten innsats for miljøet. Vi kommer nok ikke til å bli hverken vegetarianere eller veganere, men det er ingenting i veie...

Middagsinspirasjon

Det er ikke alltid enkelt å komme på middager for en hel uke, og selv om vi ofte prøver med planlegging ender vi typisk opp med hyppige turer på butikken hvor vi må finne middag på stående fot. Vi har noen retter som går litt igjen i planleggingen, og kanskje de kan være til inspirasjon. Her er 3...

Laks med rotmos og soyasaus

Når vi spiser fisk her i huset er det ofte laks eller torsk det går i, og til laks har vi nesten alltid soyasausen som jeg først oppdaget da vi hadde Adams matkasse, og som er hele familiens favoritt.    Du trenger:  Fire laksefilet Salt og pepper Smør Diverse rotfrukter, jeg...

Cæsar salat

Da jeg lagde denne salaten hjemme forspiste nesten mannen min seg. Han digget den, og denne blir nok helgekos ofte fremover.    Du trenger: 400 gram kyllingfilet En pakke bacon Fire egg  En pakke hjertesalat Parmesanost Cæsar-dressing fra Rema 1000   Slik gjør du:&nb...

Foccacia-brød

Med utgangspunkt i denne oppskriften, har jeg trikset til min egen versjon av verdens beste foccaciabrød. Jeg er ikke så glad i urter og andre smakstilsetninger i hjemmelaget brød, derfor har jeg kuttet ut rosmarin, oliven osv fra denne oppskriften. Jeg hadde dette med i barselklub...

Food prep

En dag jeg skulle lage kyllinggryte til kveldsmat hadde all den frosne kyllingen frosset sammen, og jeg måtte tine opp all kyllingen. Siden jeg ikke trengte alt til kveldsmaten fant jeg ut at resten kunne jeg steke og bruke til lunsj på skole og jobb de neste ukene.Første prep ble stekt kylling m...

Dilla på spekeskinke

Jeg har alltid vært glad i salt pålegg, og er det fortsatt. Jeg husker så godt da vi var små og vi kjøpte hele salamipølser i Danmark som vi skjærte opp selv, og spiste på ferskt loffbrød med smør og majones- nam! I Italia var alltid favorittpizzaen (etter margarita selvsagt) pizza med parmaskink...

Frokosttips

Egg har mye proteiner og er en gullfin måte å starte dagen på. Jeg forsøker og få i meg minst et egg til dagen, og da må man variere det litt slik at man ikke blir lei. Jeg har egg i smudi, steker det, lager eggerøre, omelett, kokt på skive, kokt med skinke, speilegg- ja de fleste måter man kan s...

Blodprøver og deilig lunsj

Neste uke skal jeg på tre måneders kontroll etter operasjonen, og i dag tok jeg blodprøvene, for å spare litt tid neste uke. Blir spennende å se hvilke verdier jeg har, om jeg får i meg nok av alt jeg trenger. Mens jeg leser til eksamen, måtte jeg ha litt hjerneføde, så dagens lunsj ble mango, jo...

Søndagsfrokost: omelett med spekeskinke

I dag ville jeg ha noe ekstra til frokost, og da ble det omelett. Rolf hadde skiver under sin, mens lillebror og jeg spiste den bar.Hva du trenger:4 eggEn skvett styrk-melkEn neve revet ostPepperMaldonsaltPestoCreme fraisheEvt. brødskiver til å ha under omelettenSlik gjør du:Kakk eggene i en skål...

Pytt i panne for proteinene sin del

Som slankeoperert, spesielt for meg som fortsatt er ganske ny i gamet, er det et evig jag å få i seg nok proteiner. Proteiner er helt nødvendige for oppbygging av nye celler i kroppen, både mens man vokser (som barn) og som vedlikehold av kroppen. Proteiner bruker man også som energikilde, o...

au- dumping

Selv om man som sleeveoperert ikke får dumpin (ubehag i forbindelse med mat, enten fo raye, spiser for fort eller spiser noe man ikke tåler så godt lengre), fikk jeg en skikkelig ubehagelig opplevelse i dag, og det fordi jeg var så utrolig korttenkt. Jeg har hatt lyst på hjemmelagede kjøttka...

Matmonsen vår

Lillebror her i huset er et matvrak av dimensjoner, han spiser alt fra brokkoli til sushi. Han spiser også ganske godt til middag, noe som skapte litt morro rundt middagsbordet her en dag da vi sammenlignet hans porsjon med fiskekaker mot min.    Dette er min porsjon med saus og s...

Nacho

Selv om mor i huset er inne i en ny livsstil, og passer godt på hva jeg spiser, må man finne en middelvei. Dette året skal jeg etablere gode rutiner vedrørende mat og trening, men aller mest skal jeg legge grunnlaget for varig vekttap når operasjonens virkning avtar. Og man kan ikke bare spise su...

Hjemmelaget syltetøy

I dag fikk jeg lyst på noe søtt til frokost, så jeg slengte et proteinrundstykke i stekeovnen, og mens det tinte og varmet seg slengte jeg frosne jordbær, litt fun light-saft og napreen i blenderen som jeg moste til et slags syltetøy. Den ble litt rennende, men smakte deilig. Sparte restene av sy...

Proteinrundstykker

Siden brødmat og de fleste typer knekkebrød utgår for tiden, da det fyller minimagen så opp at jeg blir uggen eller kaster opp, skal jeg gi proteinrundstykker en sjanse. Oppskriften har jeg fått fra en lukket Facebook-side, men et kjapt Googlesøk vitner om at denne oppskriften er det mange som ha...

Omelett med røkelaks

Her en kveld fikk jeg akutt lyst på røkelaks, og smalt derfor sammen en omelett.Dette trenger du:5 eggSalt og pepperEn neve revet ostLitt melk75 gram røkelaksLitt purreløkSlik gjør du:Pisk egg sammen med melkHa oppi litt salt og pepperHa en neve revet ost oppi blandingenSkjær røkelaksen i mindre ...

Hjemmelagede fiskepinner

Det er viktig både for voksne og barn å spise nok fisk, men med to små er det ikke alltid like enkelt å oppmuntre de til å spise fiskemiddager. Ferdiglagde fiskepinner har ofte bare en liten prosentandel fisk i seg, så det beste er å lage dem selv. Og når det er så enkelt som det er, trengs ikke ...

Laksefilet med soyasaus og potetbåter

Vi spiser en del laks her i huset, og en av favorittene er laks med soyasaus.Dette trenger du:LaksefileterSmørGrønnsaksbuljongPoteterKrydderOljeMelGrønnsaker/agurkPoteterSoyasausSlik gjør du:Sett stekeovnen på 200 grader Skjær tre- fire poteter opp i båter, pensle de med litt olje og ha over ønsk...

Matmuffins

Siden jeg er lei av å tygge ihjel knekkebrød, ikke tåler brød pr nå og ikke bare kan spise yoghurt hele dagen, lagde jeg meg matmuffins. Grunnoppskriften fant jeg i en Facebook-gruppe for slankeopererte, men forandret den etter hva jeg ville ha i, kan ha i og hva jeg hadde i kjøleskapet.Du trenge...

Oppdatering- to uker på preoperativ slankekur

Nå er det to uker siden jeg starter med sprengslankingen før operasjon, og det går overraskende bra. Noen glipper har det vært, men uten at kaloriene har gått mye over 1000 kcal da jeg en del av tiden har ligget for lavt i inntak. Jeg valgte jo å mikse shaking med lavkalori matinntak, noe jeg ikk...

Hamburger med søtpotetfries

Fredag hadde mannen lyst på hamburger, men var nesten redd for å foreslå det siden jeg er på slank. Jeg er opptatt av at jeg skal kunne spise "normal mat", også etter operasjonen. Mye av den tankegangen kommer av at jeg ikke ønsker mine barn skal vokse opp med en mamma som alltid er på en eller a...

Smudi

Her i familien er barna over gjennomsnittet glad i smoothie (eller smudi som vi sier), og i går maste treåringen seg til en smudi i timene mellom middag og kveldsmat. Og den falt så i smak at det ble tårer og sinte rop når det var tomt i blenderen:   en halv pakke Eldorado smoothieblandi...
Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits