Gruppemøte

30.november var det klart for gruppemøte på Haugesund sykehus, hvor jeg med flere, som har har krav på helsehjelp i form av fedmekirurgi, fikk informasjon. Det var ernæringsfysiolog, sykepleier, en tidligere operert og en kirurg som hadde foredrag om blant annet matregime i tiden før og etter operasjon, rutiner ved kirurgisk avdeling og hvordan selve operasjonen foregår.

For min del, som har lest mye om operasjonen på forhånd, var det egentlig ikke så mye nytt, men det var likevel veldig greit å få en sammenhengende gjennomgang. Det var spesielt kjekt å høre på den tidligere opererte, som hadde gått ned 87 kilo- en helt sinnsyk vektreduksjon.

I følge sykehuset bør de fleste som var på møtet ha fått time til kirurgisk vurdering innen fem uker, men med forbehold om forsinkelser siden det tross alt er jul og nyttår snart. Estimert operasjonstid for de av oss som var på møtet er mars/april. Det er ulike kriterier for om man får operasjon, eksempelvis skal man være psykisk fostret for å kunne gjennomgå en så stor livstilsendring som fedmekirurgi faktisk er, man skal gjennomgå røntgen av lungene, rusmisbruk eksluderer umiddelbart og tidligere store mageoperasjoner kan også utelukke operasjon.

Før operasjon skal man sjokkslanke seg med en diett på kun 900 kalorier i tre uker slik at man for det første "slanker" leveren (den er forstørret hos overvektige, men krymper en del når man slanker seg hurtig- noe som forminsker faren for komplikasjoner), men man skal selvsagt også vise at man er klar for operasjon, har den rette innstillingen og viljen til livsforandring.

Man kan velge mellom den såkalte knekkebrødkuren, drikke shakes eller kombinere de to. Man må passe på at kaloriintaket ikke er over 900 kcl, men jeg antar at de aller fleste i auditoriet hvor vi hadde undervisning har talt kalorier et par tre ganger før, under en av de endelig mange slankekurene man forsøker før man går til det skrittet som en operasjon faktisk er.

Så nå krysser jeg fingrene for snarlig innkallelse, at alt ser bra ut for operasjon og at det ikke er så lenge til det er fastsatt en operasjonsdato.

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits