Vi gir ikke barna julegave

Overskriften kan kanskje virke litt som clickbate, men det stemmer likevel. Vi gir ikke sønnene våre julegaver som vi pakker inn, og legger under treet.

Det er ingen hemmelighet at mange barn i Norge får, og allerede har, leker, klær og alt slags annet i mye større kvantum enn de klarer å leke med. Våre barn er ikke et unntak, og etter bursdag og jul er det nesten som det ikke er plass til mer. Etter jul skal vi donere mange brukte leker til Kilden som selger det videre for en symbolsk sum, og som er en del av Frivillihetsentralen i Haugesund. Som jeg tenker er mye bedre enn at barna vasser i leker eller at vi kaster fungerende leker.

Vi bestemte oss tidlig for at vi ikke kommer til å å gi leker eller lignende til barna til jul mens de er små. Det kommer tidsnok en tid der de begynner å ønske seg gaver, og da skal vi selvsagt gi også. Nå mens de er små, får og har det de trenger velger vi å sette inn en sum på sparekontoene deres og i fond som de har. På den måten får de jo selvsagt noe til jul, men ingenting ligger fysisk under treet. Vi er opptatte av å spare til barna, og at barna skal lære seg å spare, og tenker at på lang sikt får de mye mer igjen for oppsparte midler enn nok en traktor eller legopakke. Dette får de jo av venner og familie likevel, og gave fra oss tenker de ikke over enda.

Jeg har fått noen rare blikk når jeg forteller dette, og noen har sikkert tenkt at vi er skikkelig kjipe foreldre, men ikke en har synes det er tåpelig når jeg forklarer tanken bak. Barna våre har også bursdag i oktober, slik at de har akkurat hatt et stort pakkebonanza når julen ringes inn. Så får vi se hvor mange år det får før dette systemet byttes ut med mobiltelefon, slalåmski og nettbrett under treet.

Min hverdag

Det forholder seg rolig her inne på bloggen om dagen, men grunnen er veldig enkel: EKSAMEN! Jeg veksler mellom alvorlig prokastinering, selvhat, eufori og tanken på å konte sånn vekselvis gjennom hele dagen. Jeg føler ingenting henger seg fast i hjernen, og noen ganger må jeg stoppe bilen for å google en tankerekke, om jeg tenker rett eller ikke. 12.desember kl.14:00 er jeg enten veldig veldig glad eller oppløst i tårer, men da er i det minste eksamen over. 

 

 

 
 

Første søndag i advent

For en koselig dag vi har hatt! Voksne og barn som har laget pepperkaker og julemenn, dekorert pepperkakehjerter, spist grøt (hvor alle barna på mystisk vis hadde fått mandel OG det var nok sjokoladenisser til de som vant), sett Alene Hjemme og kost oss i et salig, men herlig kaos.

Adventsstaken har komt seg opp, tre av fem adventsstjerner er oppe (noen glemte å kjøpe lyspærer til de nye stjernene), litt rødt og nisser har funnet veien ut av eskene fra loftet, mer kommer når desember knakker på døren. Ute og inne har lykter blitt fylt med juletrekuler og LED-lys (takk for tipset, Pinterest) og de syvarmede lysestakene kommer ut i løpet av kvelden.

Nå har roen senket seg, storebror sovnet på sofaen, Rolf er ute og fanger litt mat og lillebror er i pysjen klar for senga han også. Tror alle fire er herlig slitne etter en veldig fin første søndag i advent.

20 dager til NYC

I går fikk jeg e-post fra flyselskapet vi skal reise til New York med, som kunne meddele at det bare er tyve dager til vi skal reise. Jeg kjente det bruste inni meg, og ble så gira. Helt til det slo meg at dersom det er 20 dager til vi reiser er det 19 dager til eksamen. Og jeg er ikke like klar for eksamen som jeg er til å reise, mildt sagt. 

 

Siden jeg er prokastineringens dronning sitter jeg på Høyskolen i Haugesund og leser, skiver notater og løser tidligere gitte eksamener. Jeg føler ikke jeg har kontroll på noe, men satser på at det lagrer seg og komme til overflaten på eksamensdagen. Tankene vandrer selvsagt mye til tur, advent- og kalenderplanlegging, men noe glede må man jo unne seg når hodet er fullt av uttrykk som fenomenologi, kvalitativ forsking og Gadamer. Jeg leser kun når jeg er på skolen, for jeg får ikke konsentrert meg hjemme med barna springende rundt, men jeg lager meg en mappe med notater og hovedtrekk for hvert emne, slik at jeg kan lese litt inni mellom slagene. 

 

New York er selvsagt den store gulroten når jeg leser, men jammen gleder jeg meg til jeg fullt ut kan nyte adventstiden med familien min, planlegge storinnrykk på julaften og pakke inn de siste julegavene som vi handler i NYC, skape gode minner sammen med barna og ikke minst planlegge hva de tre gutta boys skal få i årets julestrømpe. Her i huset tas jul på alvor asså. 

Siden blogg.no ikke ville laste opp bilder for meg i dag, legger jeg ved noen linker til den deilige, julete galskapen vi skal ha nesten en ukes kjærestetur i. 

http://bilder.wanted.de/b/60/43/91/90/id_60439190/tid_da/der-unangefochtene-klassiker-unter-den-christmas-shopping-zielen-ist-new-york-der-weihnachts-countdown-beginnt-am-28-november-wenn-die-lichter-am-weihnachtsbaum-vor-dem-rockefeller-center-am-times.jpg

 

http://images.nymag.com/guides/holidays/rockcentertree081201_560.jpg

 

https://media.timeout.com/images/102905906/image.jpg

 

 

Forrige ukes

Trening: Så og si ikke- eksisterende. Travle dager med campussamling, eksamenslesing, jobb og familie resulterte i en kjapp styrkeøkt. Kjenner kroppen skriker etter trening, men det kommer litt i bakre rekke nå som jeg må prioritere eksamenslesing og masterskisse i de timene som ikke tilbringes på jobb eller med familien.

Sosiale: på torsdag var jeg hos en god kollega, hvor vi spiste deilig pastasalat, safarikake og jeg hadde selvsagt med foccachiabrødet som alle elsker. Et deilig avbrekk, og kjekt å møte kollegaer utenfor jobb innimellom.

Strikkeprosjekt: Nisselue til lillebror, samt en julegave på pinnene. Skal forsøke meg på en kjappstrikka romper igjen når julegaven er ferdig, da sist forsøk ble helt grusomt stygt.

Raserianfall: stod lillebror for da vi skulle ta bilder til årets julekort. Han skrek og gråt som bare det da han så fotografen, og ingen tiltak hjalp. Årets julekort blir med andre ord helt legendarisk.

Sammenligning: Jeg la to bilder ved siden av hverandre og fikk sjokk over hvor mye kroppen min har forandret seg. Jeg er ned cirka 45 kilo nå, og på veien har selvsagt alle deler av kroppen blitt påvirket. Puppene er mye mindre, magen flatere og rompa mi eksisterer ikke lengre. Godt jeg har mye fokus på disse områdene i mitt nye treningsprogram, som jeg gleder meg til å få satt meg skikkelig inn i.

Koselige: I går satte storebror og jeg sammen årets pepperkakehus. Det er skakt og stygt, men pyntet av en entusiastisk gutt og en litt mindre entusiastisk mamma, det lukter godt og lillebror har allerede forsøkt å stjele all pynten flere ganger. Akkurat som det skal være. Neste år setter jeg sammen huset mens barna sover, så kan de begge få pynte det dagen etter, for det går en kule varmt for na mor når det faller fra hverandre hundre ganger.

Den kommende uken er preget av det samme som sist uke; eksamenslesing, masterskisse, jobbing og familie. Heldigvis har jeg booket meg lunsjdater inni mellom lesingen, slik at jeg ikke blir gal. I dag er det helsestasjon med lillebror, i morgen er det barseltreff hos meg (med tidenes enkleste servering), og på søndag inviterer vi til julekakebaking i et adventspyntet hus. Jeg tar mer eller mindre leksefri i helgene, for da vil jeg være med familien min.

I førjulstiden skal jeg

Som den førjuls- og julepersonen jeg er, koser jeg meg med planlegging av kjekke aktiviteter i tiden som kommer. Huset pyntes til jul første søndag i advent, stjerner i vinduene henges også opp denne dagen, adventskalenderen tar form og jeg tror ikke det tennes mer lys i dette huset som i adventstiden. Det er noe så utrolig koselig med dunkel belysning med masse tente lys, kanskje fyr i peisen i tillegg. Å, glede! 

 

Planene våre fremover innebærer blant annet: 

Julegateåpning i Aksdal

Julekortfotografering 

Julegateåpning i Haugesund 

Besøke julemarkedet

Bakedag med kjekke venninner med barn

Barna skal lage julegaver til besteforeldre og andre slektninger 

Kjøpe gave til veldedighet

Lage pepperkakehus

Hogge eget juletre

 


Illustrasjon
 

 

Og innimellom dette skal jeg lese til eksamen, skrive skisse til masteroppgaven og glede meg til kjæresteturen til New York. 

 

 

 

#advent #førjulstid

Kjøttfri mandag

Rolf og jeg fant for noen uker siden ut at vi ønsker og redusere kjøttforbruket vårt. Det er jo blitt en greie med kjøttfri mandag (meatless monday), og det skal vi nå introdusere i familien. Ingen har vondt av mer grønnsaker i kosten, og dersom man kutter ut kjøttet må vi jo lære oss en del nye retter og tilberedingsmetoder, tenker jeg. Og barna kan godt få smake på mer grønnsaker, per nå er det helst gulrøtter det går i, i tillegg til at lillebror elsker brokkoli. Jeg gleder meg til å finne gode vegetaroppskrifter og prøve oss på, for eksempel vegetarlasagne, grønnsakssupper og ulike grønnsaksgratenger- og woker. 

 

I går laget vi grønnsaksgrateng med pestosaus, en oppskrift jeg fant på Caroline Berg Eriksens blogg, og den smakte skikkelig godt. Ironisk nok hadde den vært enda bedre med kylling i. 

 

 
 

 

#meatlessmonday #helse #vegetar

Elf on the shelf- ideer

En av fordelene med å være ekstremt glad i advent og jul er å lage nye tradisjoner, som kan få denne tiden til å bli enda mer magisk for barna mine. En ny magisk ting jeg skal putle med denne adventstiden er "elf on the shelf". En amerikansk (selvsagt) tradisjon med en elf som gjør bøll om natten som ungene oppdager om morgenen. Harmløs morro som sikkert er kjempespennende for storebror, lillebror forstår kanskje ikke så mye av det i år. Flere av venninnene mine skal gjøre det samme for sine barn, så da har barna noe spennende å snakke om sammen også når de møtes. Jeg elsker jo slikt som dette, og skal kose meg om kveldene når jeg gjør klart til hva ungene skal oppdage om morgenen. 

 

Elf`ene har jeg kjøpt på nettet, og via Pinterest har jeg fått mange gode ideer til hva de skal finne på i løpet av desember. Første dag blir det bilde av elfene og et brev hvor de fortelle at de skal finne på tull og tøys hele desember, og at store- og lillebror må lete etter elfenenår de står opp for å se hva de har funnet på om natten. Elfene skal mellom annet spise opp pepperkakene i skapet, lage snø-elfe-engler i mel på kjøkkenbenken, bade i stampen til lillebror, stjele trusene til storebror, rote til garnnøstene til mamma, ta polaroidbilder av familien mens vi sover og bæsje snop i doskålen. Vi kommer til å kose oss sånn (håper jeg). Jeg følger skuespiller Busy Phillips på Instagram, og hun gjør dette for barna hver eneste desember- jeg gleder meg til å se hva hun finner på i år. Jeg skal selvsagt dokumentere dette på Instagram og blogg, og krysser fingrene for at det blir så gøy som jeg håper på. 

 

 

Elf on the Shelf

Kilde

 

 


Foto

 

 

#elfontheshelf #advent #jul 

Seks måneder

På mandag var jeg på seks mnd kontroll, som viste at jeg har gått ned 42,5 kilo, har bedre blodprøver enn på flere år og at det oppleves som at eg har god kontroll på mat, trening og hele denne prosessen. Skal begynne med matdagbok, slik at jeg har oversikt over inntak da det ofte kan bli for lite eller for mye over tid når man ikke kontrollerer inntaket. Jeg kommer ikke til å telle kalorier slavisk eller noe, men greit å se sammensetning av måltider.

I dag lagde jeg en collage av et bilde fra like etter operasjonen og et tatt i dag, sykt å se forskjellen. Jeg vet jo jeg er mindre enn tidligere, men jeg ser ikke kontrasten siden jeg tross alt ser meg selv hver dag. Forstår godt at venner og kjente som ikke har sett meg på en stund reagerer som de gjør, for jeg har forandret meg mye. Ikke bare utseendet, men hele holdningen min til livet, humøret og selvtillit er bedre enn på mange år.

Jeg digger at trening er en naturlig del av hverdagen min, at jeg kan spise det meste (bare i små doser), jeg er ikke lengre nervøs for å møte mennesker som dømmer meg (selv om jeg fortsatt er stor, bryr jeg meg ikke om hva andre tenker for jeg vet hvor jeg er kontra hvor jeg var for bare seks mnd siden), jeg koser meg virkelig med mitt nye jeg- og det merker menneskene rundt meg også.

Kjøttfri mandag

Rolf og jeg bestemte oss for noen uker siden at når kjøkkenet er klart skal vi innføre kjøttfri mandag. Vi har veldig godt av mer fisk og grønnsaker, samtidig som vi gjør en ørliten innsats for miljøet. Vi kommer nok ikke til å bli hverken vegetarianere eller veganere, men det er ingenting i veien med å moderere kjøttforbruket vårt. Vi spiser helst magert kjøtt som ulike former for kylling og svin, og det fortsetter vi jo med, bare i mindre skala.

Så da er det bare å dukke ned i deilige fiske- og andre kjøttfrie retter, for vi har også bestemt oss for å begynne med ukesmenyer for middag igjen. Det fungerer alltid bra en periode, så får vi se om dette er gangen vi klarer å gjennomføre lengre enn noen måneder. Utfordringen blir å gjøre maten spennende for både voksne og barn, spesielt siden begge guttene er i en kresen periode hvor det helst er pepperkake, pølser og drikkeyoghurt som står på ønskemenyen.

I kveld er det der i mot julebord og jeg skal smake pinnekjøtt for første gang etter operasjon, og for første gang i år. Gleder meg.

Julegaveønsker

Jeg elsker julen. Spesielt elsker jeg førjulstiden med planlegging, innpakking av gaver, kalender, kakebaking, pynting og alt som hører med. De første gavene ble kjøpt og pakket inn i sommer, jeg har invitert barnefamilier på julekakebaking første søndag i advent og gleder meg stort til å pynte huset til jul.

Min kjære mann er veldig flink med gaver, men det er fordi han får ganske spesifikke ønsker, han trenger som de fleste menn noen tips til hva husfruen ønsker seg. Jeg gir han mange tips, slik at jeg ikke vet nøyaktig hva som ligger under treet. I år har jeg ønsket meg:

Denne, Classic Q Natasha, har jeg ønsker meg lenge, og kjøper den gjerne selv når vi reiser til New York. En stopp på Marc Jacobs-butikk er inkludert i agendaen for turen uansett.

Gode treningssko er alfa omega, og for meg som er plattfot er Acics Kayano perfekte.

Votter fra Johaug kolleksjonen.

Turbukse fra Bergans. Jeg har ønsket meg en skikkelig turbukse lenge, og endelig er jeg innenfor størrelsene her. Avventer kanskje til våren, men ser det an i desember hvilken størrelse jeg bruker da.

Jeg ønsker meg også gavekort fra hudpleieren min, siste Horst-boka, ting fra bryllupslisten på TilBords (så voksen er jeg blitt, gitt), hvitt sengetøy, nye hodeputer og håndklær.

Likevel gleder jeg meg aller mest til gavene som ungene lager i barnehagen, samle familien hjemme her på juleaften og skape gode minner.

Å kjenne at man lever

Fredag var det duket for en jentekveld på byen, og selv om jeg var langt fra den fulleste, jeg drakk kun øl og jeg fikk i meg mat og drikke før jeg sovnet etter jeg kom hjem i 04-tiden, var dagen i går helt ødelagt. Jeg var sur, irritabel, hadde kun lyst på møkkamat, klarte ikke frokost før etter 12 osv. Det ble mye TV-titting og mammakos på ungene i går, men de koste seg selvsagt med en mamma som syns leking med magisk sand og maling aldri har hørt ut som en bedre ide, siden mamma da kunne sløve mens de aktiviserte seg selv. Rolf var i utdrikkingslag i går, siste gang jeg er alene hjemme dagen derpå med ungene, selv om det nok bare var jeg som kjente på at mamma ikke var helt til stede i går.

Men om det var verdt det? Å ja, kanskje en av de morsomste kveldene ute de siste årene. Jeg pleier jo alltid ha det kjekt, men det er noe eget med disse kveldene hvor alle er på samme sted både med stemning, humør og danseglede. Vi sang, vi drakk, snakket med kjente og ukjente, de andre shottet sammen med en kompis (jeg tar ikke sjansen på å shotte med minimage, redd jeg går rett i alkoholforgiftning, uten at jeg vet om det kan skje), tok helt av på dansegulvet, spiste bakt potet (delte med min søster- greit for begge siden det hadde vært veldig bortkastede penger om jeg hadde kjøpt en potet for fire-fem biter med fyllemat) og pratet akkurat passe skit til at man kjenner litt på fylleangsten. Jeg digger slike kvelder, og de er så velkomne nå som man ikke har mulighet eller lyst til å farte ut hver helg lengre. Alle trenger å slå seg løs med jentene sine i blant.

Jeg så litt mørkt på det i går at det bare er noen dager til julebord med jobben, men jeg tenker at for det første blir den kvelden nok roligere (drikker ikke som sjømenn med landlov når man skal ut med kollegaer), pluss at jeg regner med jeg har vet nok til å komme meg hjem litt før neste helg. Eventuelt kjører jeg og holder meg edru. Kjekt har jeg det uansett.

For en vakker bukett.

PT-time

I dag har jeg hatt PT-time for en oppdatering av styrkeprogrammet mitt. Jeg skal fokusere på kjernemuskulaturen, grevinnehenget på overarmene, mage, rumpe, lår og bekken. Jeg får fnatt av den allerede løse huden, og den blir ikke bedre om (når) de siste 25-30 kiloene også er historie.

Flinke Maren på Actic har lagt et spennende og kjekt program som jeg kunne kjenne allerede fra start av, vil gi meg såre muskler og gangsperr (elsker det!). Jeg skal mellom annet ta øvelser i frivekt-avdelingen og jobbe på gulvet på matte med øvelser som planken. Med andre ord skal jeg nok svette litt ekstra i starten fordi jeg føler meg noe ukomfortabel og klein, selv om jeg egentlig skiter i hvordan jeg ser ut når jeg trener.

Nå slapper jeg av med strikketøyet på Totalen cafe før det blir blodprøver på sykehuset i forbindelse med seks måneders kontrollen på mandag, og en etterlengtet frisørtime.

Potetsuppe. Blir lengde på cafeoppholdet når man først bruker lang tid på maten før man må vente 30 min på å drikke kaffi etterpå.

Middagsinspirasjon

Det er ikke alltid enkelt å komme på middager for en hel uke, og selv om vi ofte prøver med planlegging ender vi typisk opp med hyppige turer på butikken hvor vi må finne middag på stående fot. Vi har noen retter som går litt igjen i planleggingen, og kanskje de kan være til inspirasjon. Her er 30 middagstips fra meg:

1. Cæsarsalat med kylling, parmesan, bacon og egg

2. Fiskesuppe

3. Pølsegrateng

4. Chilli con carne

5. Kjøttkaker med kålstuing, kokte poteter og gulrøtter

6. Nakkekoteletter med soyasaus, søtpotetfries og rotgrønnsaker

7. Kyllingsuppe med bacon, garam masala og hjemmelaget focacciabrød

8. Blomkålsuppe med sprøstekt spekeskinke

9. Kyllingwok med grønnsaker, soyasaus og cashewnøtter

10. Nachos

11. Kjøttpølser med hjemmelaget potetstappe og revet gulrot

12. Hjemmelaget kyllinghamburger med sprøstekt potetchips, maisstuing og sweetchillisaus

13. Hjemmelagede fiskepinner med råkost salat og kokt potet

14. Taco med kylling eller kjøttdeig, hjertesalat og guacamole

15. Pasta bolognese med salat og hvitløksbrød

16. Middagspannekake med kylling stekt i hoasinsaus, og agurk

17. Tortillalefse pizza med ønsket topping

18.Scampi-wok med knasne grønnsaker, ingefær og sweetchillisaus

19. Svinefilet med soyasaus, bakt potet og grønnsaker

20. Lasagne med grønn salat, hvitløksbrød og jukseaioli

21. Kyllingvinger marinert med honning og sesamfrø med salat eller ris

22. Laksefilet med soyasaus, søtpotetmos og grønnsaker

23. Hjemmelaget hamburger av oksekjøtt med søtpotetfries, brie, salat og jukseaioli

24. Gulrotsuppe med stekt spekeskinke og brød

25. Betasuppe med pølser, eller lage som grønnsakssuppe uten kjøtt

26. Lapskaus med salt kjøtt (kan lages av restene etter betasuppen)

27. Omelett med spekeskinke, pesto og creme fraishe

28. Ovnsbakt torskefileter med chorizosalsa, asparges og rotmos

29. Kylling tikka masala med nanbrød, salat og raita

30. Laksefilet med paratinakkpure og asparges

Kjøtt med saus og hjemmelaget potetstappe

Sop i hop-salat av blant annet spekeskinke, pinjekjerner, brokkoli

Cæsarsalat

Laks med soyasaus, sørpotetmos og en dæsj rømme

Scampiwok med cashew-nøtter og knasne grønnsaker

Klær til besvær

Etterhvert som jeg la på meg og ble større og større, ble shopping noe jeg fant stadig mindre glede i. Dessverre er det slik at klær i store størrelser ofte ser ut som potetsekker, har lite flatterende snitt eller mønster, og mange ganger har jeg mistenkt at plaggene ikke er laget for at store kvinner skal se flotte ut, men for å kunne si at man har et tilbud til de av oss som er plus size. Et eksempel er overdeler som er korte fremme. De aller fleste store kvinner har også stor mage, og da krever det at det er noe lengde på plagget, slik at magen også dekkes. Et annet eksempel er at så mange av toppene og tunikaene er med striper,vannrette striper som får deg til å se enda større ut. 

Det som også ble et ork og ofte en skuffelse med å shoppe klær, var at klærne ikke så bra ut på kroppen, slik som man hadde håpet på. Stor mage, store pupper, valker og så videre er utfordrende å kle fint, flatterende og i klær som man liker og syns er fine. Og slik endte jeg opp med at jeg oftest shoppet tilbehør som vesker og skjerf, sko eller cardiganer, som var mye enklere å kle seg i. Etterhvert oppdaget jeg Zizzi, som har masse flott til jenter og kvinner med former, og som hadde klær jeg følte meg vel i og som var både moderne og flatterende. 

 

I går hadde jeg lunsj med lillesøster på Oasen, og jeg fant ut jeg gjerne ville ha en topp eller kjole til julebordet med jentene på fredag, og sa derfor at jeg ville en tur innom Zizzi. Da ser søster på meg og sier: "Du vet at du kan handle i butikker med vanlige størrelser nå?". Og det hadde jeg ikke tenkt på. Jeg merker på kroppen og jeg ser på badevekta at jeg har slanket bort mer enn 40 kilo, jeg merker jo på jobb at jeg stadig må ned i mindre størrelse på uniformen, likevel har jeg ikke koblet det opp mot nye shoppingmuligheter. Jeg er fortsatt overvektig, og har en del igjen før jeg når vektklassen jeg ønsker å være i, men for en deilig del-seier å kunne handle i "vanlige" butikker. For selv om slankeoperasjonen var en måte å få hjelp til et sunnere og mer aktivt liv, så er selvsagt selvbilde og selvtillit viktig for en god hverdag. Jeg er opptatt av hvordan jeg ser ut- selvsagt er jeg det. Jeg bruker mindre sminke enn før, men jeg har vippeextensions, jeg kjøper undertøy som støtter og hever på de rette plassene, jeg klipper håret og farger det jevnlig, jeg elsker å lakke neglene og så videre. Og at kroppen nå passer i klær som jeg liker, som jeg ikke må kjøpe fordi det ikke er alternativer på grunn av kroppsstørrelse- det DIGGER jeg. Selvtillit har jeg alltid hatt (selvsagt har den har variert etter dagsform), men selvbildet har tidvis vært langt nede og ødeleggende fordi jeg har mislikt kroppen og størrelsen min veldig.

 

Og nå som begge deler virkelig stiger, er det nok de som rister på hodet. For kroppen min er fortsatt stor, den er fortsatt sykelig overvektig og den har en lang vei og gå. Men i mitt hode er den over 40 kilo lettere, og derfor føler jeg meg så bra. Og da er det lettere å drite i at det er mennesker som "kun" ser deg som en tjukkas, men sånt viftes bort nå som jeg føler eg så bra, og det har jeg faktisk all rett til. Ja, selvsagt hadde jeg ikke nådd disse resultatene på så kort tid uten operasjon, men jammen gjør jeg mitt for å booste vektnedgangen; jeg trener 3-5 økter i uken, jeg spiser rett sammensatt mat og når jeg skeier ut skjer det sjelden og med store begrensinger i forhold til tidligere. Det er ikke nødvendigvis så lenge igjen av "gratisperioden" som operasjonen er, og da blir min kamp for å holde vekten nede like tøff som tidligere. Og derfor er det så viktig at jeg endrer ikke bare livsstil, men også tankesett. Varig vektreduksjon skjer kun om hodet henger med.

 

 

Ironisk nok endte jeg opp med både kjole og skinnjakke fra Zizzi, men i myyyye mindre størrelse enn for 40 kilo siden. 

 

 

 


 

 
 

#slankeoperasjon #Zizzi

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits