Sykkeltur

En del av tanken da jeg valgte operasjon var at jeg ønsker å være en aktiv mamma. En mamma som deltar, ikke bare står på sidelinjen mens alle andre er med på fotball, hoppe på trampolinen eller bader. Vi har lenge tenkt på å kjøpe sykkelvogn, men har vært usikre på om det blir nok en ting vi bruker en del penger på, som blir stående i garasjen meste parten av tiden. Derfor har vi lånt min kusine sin noen uker for å se om det faller i smak for liten og stor her i huset.

Forrige helg kjøpte vi oss en hybridsykkel, en på deling nå til å begynne med. Både Rolf og jeg har sykkel, men etter jeg har begynt å sykle en del, både korte og lengre distanser, har jeg siklet på en bedre sykkel. Likevel, jeg er ganske god til å gå all in i starten av et prosjekt før det dabber av, derfor har vi ikke investert i hver sin enda. Men etter turen i på lørdag hvor Rolf også kjenner at han virkelig fikk mersmak på syklingen, så tror jeg nok det bli en sykkel til i løpet av de neste månedene.

Lørdag syklet vi til nærmeste lille sentrum her vi bor, som ligger 3-4 kilometer borte, og vi koste oss alle fire. Jeg merket jo at det gikk saktere enn jeg liker, men vi kan jo ikke akkurat frese avgårde i maksfart med to små bak i sykkelvognen. Vi svingte innom Aksdal senteret, hvor vi hadde oss en matbit og barna fikk hver sin is, og en liten ting på lekebutikken. Barna koste seg i sykkelvognen, lillebror sovnet til og med på vei hjem.

Nå får vi bare håpe at sommerværet snart kommer for fullt, spesielt siden det nærmer seg ferie for hele familien.

Litt kos bak i sykkelvognen må til.

Bli blodgiver

Alle som kjenner meg vet at bloddonasjon er en hjertesak for meg, en svært personlig hjertesak. Jeg lever fordi mennesker er blodgivere, etter tøffe komplikasjoner etter lillebrors fødsel. I årene før jeg selv opplevde å kjempe for livet pga av blødning, har jeg forsøkt meg på å bli blodgiver. Jeg har fått avslag hver gang da jeg har vært svært vanskelig å treffe årene på, samt at blodårene mine ruller bort og ofte sprikker. Og når de endelig har komt seg inn i åren, rant blodet mitt selvsagt alt for sakte.

 

Tidligere i vår meldte mamma og meg oss som blodgivere, og vi ble begge godkjent. Min mor trodde i mange år hun ikke kunne bli blodgiver da hun røyker, men det stemmer ikke. Sjekk alltid opp informasjon, for selv om det er mange restriksjoner på hvem som kan gi blod, så er ikke alt man tror et ekskluderingskriterium. Du kan melde deg opp på giblod.no, eller møte opp på blodbanken på ditt lokale sykehus for å bli vurdert, det er enkelt, og så utrolig viktig for de som trenger blodtoverføring om det er på grunn av ulykke, komplikasjoner eller sykdom. 

 I juni kunne jeg donere min første gyldne halve liter med blod av type 0 rhesus pluss, og det kjennes veldig godt å kunne bidra. 

Sommeren 2016 vs sommeren 2017

Sent i mai 2016 opererte jeg gastric sleeve, og månedene etter var preget av en helt ny hverdag- som var både tungt og godt på en gang. Kroppen og hodet fikk seg en tøff periode hvor jeg, på mange måter, skulle lære meg å spise på nytt, få en ny innstilling til mat og få kjenne på kroppen både søvndumping, smerter, energiløshet, forundring over rask vektnedgang og følelsen av å ikke ha lyst på eller ha noe glede i forhold til mat og drikke. 

 

Jeg hadde lite overskudd i starten, noe som selvsagt er helt normalt, men det var helst søvndumpingen som var plagsom i starten, samt regimet som skal følges den første tiden. Ikke hadde jeg lyst på noe av mat og drikke i særlig grad heller. Jeg som drikker kaffi med to hender, fikk plutselig helt avsmak i flere måneder. Kroppen reagerer på ulike måter når vekten raser ned etter operasjonen, og selv om det var forventet at man hangler litt etterpå, er det noe man må venne seg til. 

 

I år er jeg mye mer komfortabel i min egen kropp. Selv om jeg fortsatt har en høyere BMI enn normalvektige, er jeg mer enn 50 kilo lettere enn i fjor. Jeg handlet sommerkjoler som en gal i vår, som dessverre henger relativt urørt i skapet på grunn av det dårlige sommerværet. Jeg har overskudd og energi, jeg vet hvilken mat og drikke jeg tåler og jeg ser frem til tre uker ferie sammen med de fine gutta mine. Jeg har bedre rutine på å spise mellommåltider slik at jeg holder blodsukkeret jevnt, og jeg koser meg med maten. 

 

 Sommeren har ikke akkurat vist seg fra den beste siden enda, men vi lever i håpet om sol, sommer og sjøliv

 

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits