Slankeoperasjon: Kontroll

Etter slankeoperasjon er man på kontroll etter tre og seks måneder, ett, to og fem år. Da tar man blodprøver i forkant, før man har samtale med sykepleier om hvordan man har det, om matvaner, gjennomgang av blodprøvene dersom resultatene er inne (jeg tar alltid prøvene noen dager før timen, slik at vi kan gå gjennom dem) og selvsagt har men en tur på vekta. Sykepleier spurte om jeg var fornøyd, og ja- det er jeg. Selv om jeg fortsatt vil ned en del kilo til, er jeg fornøyd. Jeg har gått ned over femti kilo, og selv om vekta ikke har gått ned på mange måneder pga et såkalt platå, så merker jeg alle fordeler av et så stort vekttap. Mer energi, lettere å bevege seg, bedre humør, selvbildet er mye bedre og hverdagen er rett og slett bare mye lettere på alle måter.

Mine blodprøvesvar var veldig bra, jeg skal fortsette med B12 hver tredje mnd som anbefalt av nasjonale retningslinjer, og jeg skal fortsette med matdagbok for å ha oversikt over inntak- både av fett, protein og karbohydrater. Jeg merker det fort sklir litt ut når jeg ikke har oversikt over antall måltider og hva jeg putter i meg. Selv om noe f.eks er sukkerfritt er det langt fra kalorifritt, og selv om proteinbarer kan fungere som et mellommåltid, må man faktisk ha det som et mellommåltid og ikke spise "vanlig" mat kort tid etter, noe jeg har tendenser til.

Et av mine "håp" etter operasjonen var at øl fortsatt skulle smake godt og jeg skulle tåle kullsyren. Og gjett om en øl i sola smaker like godt nå som for ett års tid siden.

Første dag i ny jobb

I dag hadde jeg min første dag på jobb som fagansvarlig sykepleier. Helt ny arbeidsplass, helt nye kollegaer, og ikke minst: en helt ny rolle. Det er selvsagt overveldende nå i starten, med masse informasjon, nye ansikter, nye navn jeg skal lære meg- ikke minst huske hva mine nye kollegaer heter, hvilken gruppe de jobber på og hvilken yrkestittel de har. I tillegg skal jeg bli kjent med nesten 40 nye pasienter. Heldigvis virker det som om alle har forståelse for at jeg er ny, og at jeg har lov til å ha en opplæringsperiode, og at selv om det blir en bratt læringskurve, er det rom både for spørsmål, misforståelser og litt glemsel i starten. Jeg lærer heldigvis raskt, er trygg på kompetansen min, og er absolutt ikke redd for å spør etter hjelp eller si fra at jeg har driti på draget (om det skulle skje). 

 

 

Det var litt spesielt å lukke garderobeskapet for siste gang på gamle arbeidsplassen

 

 

Den siste uken min på jobb innebar virkelig alt, både veldig travle bakvakter, dødsfall, seksdagers-uke og helge- og helligdagsarbeid. En verdig avslutning med andre ord. 
 

 

 

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits