Hjemmelagede fiskepinner

Det er viktig bde for voksne og barn spise nok fisk, men med to sm er det ikke alltid like enkelt oppmuntre de til spise fiskemiddager. Ferdiglagde fiskepinner har ofte bare en liten prosentandel fisk i seg, s det beste er lage dem selv. Og nr det er s enkelt som det er, trengs ikke ferdigpinnene lengre. Oppskriften har jeg hentet p matprat.no.

Dette trenger du:

400 gram torskefilet

2 ss mel

Pepper

Salt

Egg

Melk

Geriljemel

Potet

Gulrot

Smr

Dette gjr du:

Kok poteter og gulrot.

Del opp torskefileten i stykker p 1-2 cm.

Ha 2 mel, litt salt og pepper i en suppetallerken eller en vid tallerken. Ha ett egg og to ss melk i en annen og 1 dl geriljemel i en tredje.

Vend filetene frst i melblandingen, dypp dem i eggeblandingen og til slutt ruller du de i geriljemelet.

Stek p middels varme i stekepannen med en god klatt smr.

Serveres med gulrot, potet og evt smelta smr. Personlig liker jeg godt litt sitron over fisken og gjerne litt remulade til.

Torskefilet fra frysedisken- billig og lettvint.

I sklene er det 1: mel, salt pepper 2: egg og melk 3: geriljemel.

Minstemanns tallerken- han stjal etterhvert bde fisk og gulrot fra pappaen.

Min sommer

Det er ikke srlig sommervr skryte av, men vi har n en gang ferie. Det er 13 grader ute og det regner, heldigvis har vi ikke pakket vekk alt ull og fleece, og vi er heldigvis er vi vanntette.

Vi reiser til Bergen til uka, fr vi skal videre til Ulvik og deretter setter vi snuten over Hardangervidda til Langedrag og Bjrneparken. Etter det har vi ingen plan, men vi kjrer gjerne srlandet hjem og stikker innom en av mine beste venninner og familien, som har kjpt hytte i Risr. Vi koser oss p veien, og pakker med klr til bde regn og solskinn.

Vi skal ogs begynne med oppussing av hoved- og loftsetasje, s barna skal nok f kose seg litt hos mormor og besten p hytta, og nede hos farmor og farfar. Vi er heldige som har barnevakter som omtrent aldri sier nei nr vi trenger det, i ganske umiddelbar nrhet. Vi er likevel forsiktige med be, for man har ikke lyst bli en belastning, og vi nsker jo ikke at noen skal fle seg utnyttet.

Fr vi begynner p jobb igjen er det dags for Sskenbarnfest p Brakstad. I min familie str vi hverandre svrt nr, og da er det koselig med en liten fest i blant. Vi er like forskrudde alle mann, greit med en likesinnet aften.

I august skal vi ha en uke ferie igjen, da blir det stlandet og mest sannsynlig Daft i Sverige, men er fortsatt i planleggingsfasen. Ting kommer litt an p hvor vi ligger i lypa med oppussingen ogs.

Plat

Jeg veier meg ikke s ofte, men n har vekten sttt stille de tre siste gangene og det er derfor klart at jeg har mitt frste plat. Det vil si en periode hvor vekten str stille. Det er svrt vanlig ha sitt frste plat nr man begynner med moset eller lettfordyelig kost, siden kroppen er i unntakstilstand. Den holder fast p all nring og forbereder seg selv p sult ved hamstre. Det er frustrerende, spesielt siden vektnedgangen er spass stor som den er i starten. Jeg merker godt p klrne mine at vekten er redusert, s selv om vekten ikke har beveget seg, har likevel kroppen mistet noen centimetre.

Dersom dette hadde vrt en vanlig slankekur, hadde jeg sikkert klikka og sprukket n. Spist drittmat for jeg gr jo ikke ned likevel, men det er verken et alternativ eller srlig fristende n. Jeg har mer enn nok med f i meg nok av vanlig mat og drikke. Og det frister ikke med verken potetgull eller godteri. I gr tok jeg en bit av en atkins-sjokolade, og det holdt i massevis. Aller mest har jeg lyst p sushi, men tr ikke spise det enda i tilfelle jeg ikke tler det for da kommer jeg til bli s SKUFFA.

Dagens mellommltid

Laksefilet med soyasaus og potetbter

Vi spiser en del laks her i huset, og en av favorittene er laks med soyasaus.

Dette trenger du:

Laksefileter

Smr

Grnnsaksbuljong

Poteter

Krydder

Olje

Mel

Grnnsaker/agurk

Poteter

Soyasaus

Slik gjr du:

Sett stekeovnen p 200 grader

Skjr tre- fire poteter opp i bter, pensle de med litt olje og ha over nsket krydder

Bak potetbter i ovnen til de er gyldne og myke gjennom

Stek laksen i panne eller bak den i ovnen

Kok opp 5 dl vann og ha i en grnnsaksbuljong, og sett til side

Lag jevning av smr og mel, og spe p med grnnsaksbuljongen til den blir tykk nok. Ha oppi to- tre spiseskeier med soyasaus

Kok opp eller bak grnnsaker i ovnen, eventuelt kan du gjre som vi gjorde: ha agurkskiver med litt sitronsaft over- friskt og godt.

Matmuffins

Siden jeg er lei av tygge ihjel knekkebrd, ikke tler brd pr n og ikke bare kan spise yoghurt hele dagen, lagde jeg meg matmuffins. Grunnoppskriften fant jeg i en Facebook-gruppe for slankeopererte, men forandret den etter hva jeg ville ha i, kan ha i og hva jeg hadde i kjleskapet.

Du trenger:

1-1,5 dl melk- jeg brukte Styrk og ekstra lettmelk

6 egg

1 gulerot

En halv paprika

Tre store cherrytomater

Salt og pepper

Oppskret skinke

Slik gjr du:

Hakk opp tomater, skinke og paprika i sm biter, og bruk rivjern p guleroten.

Surr alt i en panne med litt olje.

Visp sammen egg og melk, tilsett det du nsker av krydder.

Ha ca en spiseskei med skinke og grnnsaker i bunn av muffinsformen, og ha over melk- og eggeblandingen til formen er nesten full. Jeg hadde rren i et literml, da ble det lettere helle oppi formene.

Stek i ovnen p 180 grader i ca 20 min, de skal bli gyldne.

Etterhvert kommer jeg nok til ha lk, hvitlk og purre opp i rren, men det ble veldig godt med det som jeg hadde.

St.Hans

I dag har vi feiret St.hans i Stemnestaden, ikke langt fra her vi bor. Min sster og hennes familie samt mamma var ogs med. Vi koste oss med grillmat, ballspill, natursti, bl og fr vi reiste hjem med to veldig trtte gutter, vasset de i sjen med flere andre barn.

Min grillmat bestod av en kyllingfilet som jeg krydret, delte opp i biter og lagde to kjttspyd av. Hadde jeg planlagt litt bedre hadde jeg nok hatt litt mer p spydet enn salt og pepper, men det funket. Spiste et spyd og litt coleslaw til.

N ligger jeg som et slakt p sofaen og vet at jeg burde spise igjen snart, men det er ingenting som frister om dagen. Skal lage frokostmuffins i morgen tenkte jeg, kanskje det hjelper litt p appetitten.

Kjttspyd er enkel og grei grillmat.

Litt godsaka i piknikkurven.

Til deg som tror jeg ikke ser

Til deg som tror jeg ikke ser blikket du gir kompisen din, at du himler med ynene og nikker i min retning slik at ogs han fr med seg at her kommer det noe abnormt.

 

Til deg som kaller meg grunnen til at du gr og trener, akkurat s hyt at du vet jeg hrer deg.

 

Til deg som ikke tror jeg kjenner blikkene deres i nakken i kantinen p skolen, at jeg i sidesynet ikke ser at dere stirrer og flirer til hverandre.

 

Til deg som ikke tror jeg forstr at dere snakker om meg nr jeg ikke er der, om hvor stor jeg er blitt og hvor trist det er siden jeg kunne vrt s fin om bare kroppen var mindre.

 

Til deg som tror at overvekt kun handler om latskap, overspising og drlig disiplin.

 

Jeg ser deg.

Jeg ser blikkene, flirene og dultene.

Jeg hrer kommentarene og jeg forstr hintene.

 

Ingen er mer klar over overvekten sin enn den overvektige selv. Man vet at samfunnets oppfattelse av ens kropp er negativt, man vet at man blir dmt ut fra sin strrelse. Mange skammer seg, og skammen blir ikke bedre av at du tror du har noen rett til gjre narr av en kropp fordi den er stor. Man er ikke ndvendigvis tykk i hodet selv om man er tykk i kroppen, og dine blikk, rd eller din latterliggjring gjr ingenting bedre. Mennesker med overvekt er klar over risikoen, langtidskomplikasjonene og tilleggsdiagnosene.

 

Det er bare spise mindre og bevege seg mer, sier du? Hadde svaret p overvekt vrt s enkelt, hadde vi ikke hatt den epidemien vi ser i dag. Det finns nok ikke en eneste overvektig som ikke har prvd de fleste slankekurene i boka, som har sultet seg, kastet opp all mat, trent, trent og trent. Som har hatet seg selv, og den man er. Som har lengtet etter en normal kropp, et normalt liv. Som unngr sosiale situasjoner for man orker ikke blikkene, kommentarene eller faktum at man er den strste personen i rommet.

 

Jeg sier ikke at vi skal hylle overvekt, applaudere de overvektige eller ikke fordre til et sunt legeme. Men vi m innse at overvekt ogs har, for veldig mange, et psykisk aspekt som ikke lar seg kurere av lavere kroppsmasse eller fem turer i uka til nrmeste treningssenter. Vi m innse at et samfunn hvor mennesker hver dag opplever mobbing, trakassering eller forskjellsbehandling p grunn av vekta si, er et samfunn som m endre holdningen sin. Vi m innse at man kan ikke p magisk vis kurere overvektige, vi m innse at alle mennesker har sine kamper- for mange overvektige er det bare s jvlig synlig hva man kjemper mot. kommentere noens kropp, uansett fasong og strrelse, er et minefelt. S jeg anbefaler deg at neste gang du ser en kropp som er utenom samfunnets etablerte norm for hva som er en normal kropp, s ber jeg deg tenke deg om fr du flirer, kommenterer eller stirrer.

 

For jeg ser deg.

Jeg ser blikkene, flirene og dultene.

Jeg hrer kommentarene og jeg forstr hintene.

 

 

 

    

Bildet er hentet fra Pinterest

 

PS: Dette er mine betraktninger og tanker basert p mine opplevelser og erfaringer. Jeg sier ikke p noen mte at alle mennesker med overvekt er psykisk syke, selvhatende eller har som sin strste drm bli 58 kilo. Jeg flger fetmenfattet p Instagram og i bloggverdenen, og elsker kroppspositivismen, men det er ingen hemmelighet at man gr ofte en lang vei fr man godtar og omfavner seg selv som dette. Jeg tror, og hper, at ikke bare overvektige fr litt selvtillitsboost av fet, men fattet, men at ogs mennesker som er negativt innstilt til store kropper forstr at mennesker er vakre, uansett.

25 sprsml

Jeg syns det kan bli litt ensformig p bloggen om dagen, s kjrer p med noen sprsml hentet fra diverse andre blogger:

1. Hva er din sivilstatus? Jeg er gift med Rolf, og sammen har vi to herlige gutter som er 3,5 og 1,5 r.

2. Hvem er din beste venn? Jeg har ikke bare en bestevenn, jeg har mange veldig gode venner som jeg stoler p, som jeg forteller alt til og som jeg digger.

3. Hva gjr du om fem r? Mye det samme som n tenker jeg; er mye med familien, kjrer guttene til ulike aktiviteter og hjelper til med lekser, forsker kn inn litt alenetid med mannen og vinkvelder med jentene. Kanskje har vi ftt en hund, og jeg hper jeg ikke arbeider turnus lengre. Og forhpentligvis er jeg sunn og har holdt trivselsvekten min.

4. Hvem er du i gjengen? Jeg er nok litt hnemor, litt (!) detaljfriken som planlegger i mnedsvis fr noe skal skje og litt dramaqueen. Jeg er rlig, s man spr ikke meg om rd med mindre man vil ha helt rlige svar- selv om det kanskje ikke er det man vil hre. Og s er jeg voldsomt lojal; jeg kan gjerne kjefte p en venninne for noe, men prver noen andre gi tyn for akkurat samme sak, s beskytter jeg mine med hud og hr.

5. Favorittfag da du gikk p skolen? h, mange. Jeg er en av de som har likt g p skole, kanskje derfor jeg er evig student? Likte veldig godt norsk, engelsk, historie, religion, samfunnsfag og gymnastikk. Hatet matte, naturfag og tysk. Det kan karakterene mine vitne om ogs, alltid de beste karakterene i de fagene jeg likte, drlige karakterer i de jeg mislikte.

6. Har du noen hobbyer? Nja, teller lese krimbker? Jeg har alltid vrt en lesehest, og til med i dag har jeg omtrent alltid en bok jeg leser. N for tiden leser jeg to bker pluss jeg hrer p Stalker av Kepner p lydbok i bilen. Ellers har jeg jo som ml at trening skal bli hobby, og jeg nsket meg en strikkebok til bursdagen i fjor for jeg vil s gjerne kunne strikke (men blir aldri noe med meg). Denne bloggen er jo en slags hobby, har alltid likt skrive. For mange r siden var jeg sikker p at jeg en vakker dag skulle gi ut bok, en ambisjon jeg dog ikke har lengre.

7. Drmmereisen gr hvor? S mange plasser! New York, San Francisco, New Orleans, Island, Svalbard, Karibien, Barcelona, Italia osv. Er en globetrotter i hjertet, s mine barn skal d bli med p mange turer i rene som kommer, samt noen jenteturer m det ogs ryddes plass til.

8. Har du noen gang gjort noe kriminelt? Ehm, ja har dessverre det. Ingenting av grov karakter, men har noen fyllehistorier hvor man ikke alltid har oppfrt seg som man br.

9. Den beste boken du har lest? Oi, mange gode bker, men 'De velvillige' er kanskje en av de bkene som har gjort mest inntrykk. Elsker dessuten Harry Hole-serien, samt Harry Potter- bkene selv om de kanskje ikke er litterre mesterverk. Jeg har dog lidd meg gjennom flere av de bkene man liksom M ha lest, de er som oftest kjedelige og langtekkelige.

10. Har du ssken? Jeg har en lillesster og en lillebror, samt to kusiner som jeg ser p omtrent som sstre.

11. Er du hissig? Ja, men med rene har jeg lrt meg kontrollere det bedre. Kollegaene mine fikk sjokk frste gang jeg virkelig eksploderte p jobb, da hadde jeg arbeidet der i mange r. Selv om jeg var kjent bde som bestemt, sta og pedant hadde de ikke sett temperamentet mitt som mine nrmeste vet jeg har. Jeg holder meg mest i sjakk ute blant folk, og har lrt meg at det vinnes sjelden noe dersom man raser avgrde i villt raseri. Og ofte er det slik at folk tror jeg er hissig helt til de mter lillessteren min.

12. Hva hadde du gjort om du vant 20 millioner? Ringt Lnekassen og spurt hvilket kontonummer studielnet skulle cashes inn p, kjpt hver sin ny bil til meg og mannen, spart masse til ungene og pensjonstiden, reist p drmmeferien, spandert tidenes venninnetur p jentene, pusset opp huset og ansatt vaskehjelp.

13. Hva er din favorittrett? Sushi, pinnekjtt, taco i den rekkeflgen.

14. Yndlingsdrikke? Iskaldt vann, pepsi max, prosecco, l og gin Russian.

15. Hva ser du p tv? Alt for mye dritt. Elsker krimserier og matprogram.

16. Den kuleste plassen du har vrt? New York, Barcelona, Glascow, Dobrovnik og Bologna.

17. Hva har du alltid med deg? Lommebok, mobil, hrstrikk, nkler og ndedrepende (pastiller eller tyggis).

18. Hva hadde du jobbet med om du ikke var sykepleier? Jeg tror kanskje jeg hadde vrt lrer eller sosionom. Mest sannsynlig arbeidet med mennesker p en eller annen mte. Jeg angrer fortsatt litt p at jeg ikke forfulgte drmmen om bli journalist.

19. Noe du angrer p? Masse, men man skal ha anger i livet, for det betyr at man har forskt, feilet og levd. Jeg angrer p at jeg var s usikker p kroppen min da jeg var normalvektig, jeg angrer p sjangser jeg har hatt som jeg ikke turde sl til p, jeg angrer p at jeg ikke fullfrte studiene i Bergen, jeg angrer p hvordan jeg har behandlet visse mennesker jeg har mtt underveis i livet og jeg angrer p at jeg har brukt for mye tid og energi p feile mennesker.

20. Hva var russenavnet ditt? Faukstad. Av den enkle grunn at min forfyllede religionslrer p vgs trodde jeg var en slektning av en forfatter i nromrdet. Han kalte tre personer i klassen med etternavn, s hver gang jeg skulle svare p noe, tordnet det med hy nordlandsdialekt gjennom klasserommet: FAUKSTAD!! Det tok litt tid fr jeg skjnte det var meg.

21. Favorittfargen? Digger farger generelt jeg, men bltt og rdt er kanskje favorittene.

22. Stjernetegn? Tyr, og leser du om karaktertrekk ved de som er tyr, stemmer det rimelig godt med undertegnede.

23. Planer for sommeren? Vi skal til Bergen, kose oss p VilVite-senteret, akvariet og ta Flibanen. Vi skal en tur innom Voss og s en dag til i Mikkelparken. I august skal vi p bilferie tenkte vi. Ellers har vi det ganske fint her hjemme med eget naust og strandlinje (svigers sitt, men vi disponerer det fritt), planlegge oppussing av loftet, kjkkenet og lage trapp mellom etasjene. Ellers bruke tid til bli vant til denne minimagen, og begynne p jobb igjen etter sykemelding.

24. Hvem fortjener et kyss? Mannen min. Han er enestende, tlmodig og verdens beste pappa.

25. Hvem fortjener en kaktus? Nettroll, homofober, fyllekjrere og personer som ikke evner vre kildekritiske og derfor sluker for eksempel sensasjonsnyheter, rtt.

Fra stranda "vr", elsker at vi bare kan stikke til sjen med badebukse, grillplser og solkrem akkurat nr det mtte passe og helt uten planlegging.

Hjemmelaget blomklsuppe

I gr lagde jeg blomklsuppe til middag, ungene elsker det og selv om jeg n lager den sunnere enn tidligere, spiste hele familien godt.

Du trenger:

2 blomklhoder

2 terninger med grnnsaksbuljong

Litt smr

Litt mel

Melk (jeg brukte ekstra lett)

Creme fraishe (lett)

En pakke bacon

Slik gjr du:

Vask blomklhodene godt mens du deler det opp i buketter med hendene.

Kok opp 1-1,5 liter vann med grnnsaksbuljong oppi, og ha blomklen i. Kokes til blomklene er myke og lette kutte gjennom med kniv.

Lag jevning av smr og melk, og spe p med ca 7 dl melk. Ha p lav varme, etter et oppkok. Ha i creme fraishen.

Sprstek bacon, legg det til trk p trkepapir slik at det blir sprtt. Nr det er trt kan du gjerne grovhakke det litt, slik at du fr sm og spr baconbiter.

Tm vannet av blomklen, men ta vare p vannet.

Ha blomklbitene i melkejevningen, og mos med stavmikser. Spe p med buljongvann til du fr en deilig kremet konsistens. Du kan godt ta halvparten av blomklene ut av fr du moser, slik at du fr biter av blomkl, men vi foretrekker den jevnet- spesielt for barnas del.

Serveres med godt brd eller baguetter, og sprstekt bacon. Ha gjerne salt og pepper p bordet slik at den enkelte kan krydre suppen selv. Vi bruker sjelden salt i selve middagsmatlagingen da vi har sm barn og hyt blodtrykk i familien.

Baconet er kun for bildets del, da min mage ikke tler bacon s godt n.

Kveldstur

Siden energinivet ikke har tatt seg helt opp enda, utsetter jeg treningsstart til neste uke, og satser p kveldsturer denne uken. I dag gikk jeg den sedvanlige turen som er hytteveien, rundt Grindafjord camping og hjem igjen. Cirka 2,5 kilometer, ikke s veldig langt, men en start. P onsdag skal jeg og en venninne g langs Bongsatjnn, en flott turlype i Aksdal- da slr vi to fluer i en smekk: sosialt samvr og trim.

N skal jeg dusje, spise blomklsuppe-rester (oppskrift kommer i morgen) til kvelds, og legge meg og se noen episoder med sesong 4 av Orange is the New black, har sett tre episoder og er (nok en gang) helt hekta.

Denne ukens

Ukens opptur: Jeg kjpte fire bh'er p Triumph som i anledning prikkedagene hadde 50% p underty, i en strrelse jeg ikke har brukt p flere r. Jeg sammenlignet ogs to bilder tatt tre uker fr og tre uker eter operasjon- det har skjedd mye!

Ukens nedtur: Storebror ble litt ivrig under sommerfesten i barnehagen og brant seg inni hndflaten. Det ble retur til hjemmet og han sovnet av utmattelse siden det ble en del grt mens det stod p. Alt ble bedre nr mamma la p skikkelig bandasje, bde hvit og rosa.

Ukens tur: Storebror og jeg tok en tur p jobben min som hadde sommermarkering, en kurvfest med sjokoladekake (til storebrors enorme glede), og jeg spiste litt kylling, litt potetsalat og eggerre med rkelaks. Etterp var vi innom mormor p Triumph hvor han fikk vre butikkmedarbeider og scanne mammas kjp inn i kassen, fr vi raidet Hus i Nord for fine designerkupp.

Ukens beste mltid: Ingen, men maten gr bedre fra dag til dag. Har dessverre hatt halsbetennelse, s det har begrenset seg med mat og blitt mye suppe.

Ukens tanke: Jeg har tenkt mye p jobbsituasjonen om dagen, jeg har alltid nsket meg en dagjobb, men n savner jeg pleien. Burde ftt meg en poliklinisk stilling, men de vokser dessverre ikke p trr.

Ukens fine: Lillebror og storebror krangler tidvis som busta fyker, og i et forsk p glatte over stryker lillebror storebror over hret. Da kommer det hylende i panikk fra storebror: "Mammaaaaaa, han koser med meg!!!! ". Livet med barn ass <3

I gr var disse to fine p tivoli for frste gang.

Tydelig at det har skjedd noe de siste seks ukene.

Smaksforandringer

Etter en slankeoperasjon kan man oppleve at smaken p ulike matvarer endrer seg. Svidt jeg har forsttt er det en hormonell greie som oppstr nr magesekken reduseres. Hos meg har jeg merket at Pepsi Max smaker helt rart, s etter noen sm slurker av det frister det ikke lengre for smaken er s ekkel. Jeg glemte meg ut og tok en slurk av sjokolademelken til storebror, og den smakte ogs py. Merkelig at en mindre magesekk kan forrsake dette.

Etter operasjon er det mange som opplever at de ikke tler ulike matvarer s godt, og det er ikke bare fett og sukker man reagerer p. Mange blir mer eller mindre laktoseintolerante, og noen kan oppleve dumping (reaksjon som kan gi mellom annet hjertebank, skjelvinger, trtthet, smerter i magen) av noe s enkelt som vann. Jeg har ikke smakt s mye enda siden jeg fortsatt er p most kost til og med i morgen fredag, men jeg merker at jeg tler egg i liten grad. Det er akkurat som det vokser i magen, selv de minste biter, og jeg m jobbe hardt for holde maten nede. Hper det snur, for egg er godt, sunt og har proteiner i seg som jeg trenger.

Frokosten i gr var eggerre laget av ett egg med to ss Styrk-melk og en liten neve med revet ost.

Siste uke p most mat

Jeg er n inne i siste uken p most mat, og det merkes at jeg er litt lei. Selv om mltidene gr bedre, spiser lite, men litt kjappere enn forrige uke. Gleder meg til ikke all mat m flge diettplanen, og at ikke all mat m vre most. Man skal spise lett fordyelig mat de frste mnedene, men s lenge man fr tygget godt og ikke spiser for fort eller for mye, er det ingenting man absolutt ikke kan spise.

Jeg m ogs f petet meg til kjpe ny vekt, det er jo unektelig litt spennende hvor mye jeg har gtt ned. De aller fleste mter et plat nr de begynner med most eller lett fordyelig kost, det vil si at vekten stagnerer for en kortere eller lengre periode. Kroppen er tross alt i en slags krisetilstand p grunn av den mister mye vekt, og vil holde p kiloene selv om de ikke er ndvendige. Det viktigste er spise sunt og proteinrikt, vre i bevegelse og bli kjent med denne nye kroppen.

I delta var vi ved sjen bare noen hundre meter fra huset vrt, og hadde besk av sster med familie, pluss en kompis av eldste neven. Vi koste oss med grilling, btliv og sol.

Smoothie

Jeg sliter med n vske- og matinntaket om dagen, s da er smoothie et godt alternativ. Jeg skal ha i meg 2-3 dl frukt/br, 3-4 dl magre meieriprodukter, samt middagsmat og grt fordelt p to mltider hver. De to frste mikser jeg n i en smoothie, s er jeg nrmere kravet. Det er middagen jeg sliter mest med, siden jeg m spise s saaaaakte for ikke f smerter. Men det kommer seg litt for hver dag.

I denne smoothien hadde jeg ekstra lettmelk, en vaniljeyoghurt og en bringebryoghurt dobbel 0 fra Yoplait og frosne bringebr. Etterhvert lager jeg den nok med ett egg og av Styrk-melk for f i meg mer proteiner. Har ogs handlet proteinpulver p apoteket, da proteiner er superviktige i denne prosessen.

Akk og ve

Av og til er jeg en drlig sykepleier for meg selv. Som en del av medisineringen etter en operasjon skal man ta jerntabletter. Jern kan gi forstoppelse. Andre faktorer for bli forstoppet er mindre aktivitet og lite vske, noe som ikke er uvanlig etter en gastric sleeve. Vel, for si det pent har jeg n lrt leksa mi, og drikker Lactulose for hva det er verdt, og prver f i meg s mye vske jeg bare klarer (m ha vske i systemet for at Lactulose skal hjelpe).

Au, au sier jeg bare. Det var et srgelig syn tirsdag og onsdag der jeg sang og grt meg gjennom toalettbeskene, tre Microlax miniklyster, noen engangshansker og myyyye olje senere mtte jeg sende jubel-snapchat til mannen min (alt han m i gjennom ass) for da var endelig helvetet over. Da var jeg s sliten at jeg sov i to timer!

ALDRI IGJEN, sier jeg bare. S tips fra meg: drikk vske, beveg deg og det ingen skam bruke apotekets forebyggende remedier.

Dessverre (eller heldigvis) har jeg ingen bilder som kan illustrere min smerte de siste dagene :-)

Hermegs: ting du kanskje ikke visste om meg

I gr postet min kusine Rona (mafiaqueen.blogg.no) et innlegg med litt faktaopplysninger om seg selv, og siden det er litt trketid i hodet, hermer jeg og gjr det samme.

Here it goes:

Jeg har mye utdannelse, er en slags evig student. Jeg har flere fag fra Universitetet i Bergen og rhus Universitetet (Danmark), blant annet religionsvitenskap, filosofi, kulturvitenskap, teosofi og litteraturvitenskap. Jeg er utdannet sykepleier med geriatrisk videreutdannelse, har videreutdannelse i eldre med alvorlig svikt i vitale funksjoner, pluss at jeg n tar master i klinisk helse- og omsorgsvitenskap.

Jeg elsker organisering. Om det er bursdagsfest, bryllup, ferietur eller jentehelg. Jeg lager p lister, snuser p nettet og sjekker Pinterest. Jeg er selvutnevnt detaljfrik og reiseleder, og har vel kun bomma grovt to ganger. En gang kom vi en dag for sent (!) til bten hjem fra Danmark med familien, og i fjor reiste vi p polferd til Sverige (storhandel til bryllupet mitt), men da vi kom frem var det nasjonaldag og stengt systembolag. Jeg har allerede handlet flere julegaver (og pakket de inn), og jeg har kjpt barselgave til alle jeg kjenner som er gravide. Jeg liker best ha kontroll nr det er noe som skjer, s kan tro det er tortur nr det er andre som skal arrangere rets husfruetur eller da jeg visste det var et utdrikkingslag p gang i fjor. Til og med mobilen min er organisert i lister!

Jeg er s redd for edderkopper (takket vre min mor), at dersom jeg trr drepe en fler jeg meg som Xena- the warrior princess eller en annen kvinnelig superhelt, m sende Snapchat til mannen min med bildebevis og snakker som om jeg har drept en zombie, og ikke et lite insekt.

Jeg har bodd i Danmark (rhus 2004) og i Italia (Bologna 2007), samt p Stord og i Sveio som barn, og Voss, Haugesund og Bergen som vgs-elev og student. Bde Danmark og Italia er land jeg elsker nettopp fordi jeg har hatt muligheten til bo der, ikke bare vre turist. Da min davrende kjreste, n ektemann fortalte han aldri hadde vrt i Kbenhavn ble bursdagsgaven hans fort en langweekend i den dejlige byen, for Kbenhavn m faktisk alle beske en gang. Jeg dro han ogs med p en 16 dagers rundreise i Italia slik at han ogs ble forelsket i landet.

Jeg er ganske morsom, men har en skarp humor (og tunge), i tillegg til null filter, s mange syns nok jeg blir litt mye inni mellom. Det legges ikke skjul p s mye, og galgenhumoren er stor. Jeg elsker stand-up, men jeg er ikke den type morsom selv. Dara O' Brian og Eddie Izzart er store favoritter, og har sett begge live, Dara n sist i april i Stavanger.

Jeg har en sr hukommelse. Jeg kan glemme de rareste ting, er klassisk som gr inn i et rom uten huske hva jeg skal der og jeg m notere de mest banale ting ned, men samtidig kan jeg huske detaljer som er helt syke, situasjoner som alle andre har glemt og hva folk har sagt for revis siden. Mange av mine venninner gruer seg til runde bursdager og bryllup nettopp p grunn av denne hukommelsen min. Men s langt har de vrt snille med meg (for det er nok av historier fra mitt liv ogs), s da holder jeg meg snill ogs.

Jeg skriver egentlig nynorsk.

Jeg syns dialekten min er grusom hre p i media, elsker dialekter fra Hardanger, Sogn og nordnorske dialekter. Og dansk. Og selvsagt italiensk.

Etter operasjonen er det fire ting jeg hper jeg tler: sushi, l, pinnekjtt og prosecco. Jeg drikker sjelden, men er glad i alkohol til kos og til mat, og hper jeg kan fortsette med den gleden de f gangene vi unner oss litt alkohol hjemme eller i festlige lag. Sushi elsker jeg, s selv om to-tre biter alltid kommer til vre nok p grunn av minimagen, hper jeg snn at jeg tler det. Og pinnekjtt er julaften mer enn gavene for min del.

Jeg var selfiedronningen i gjengen fr, og var veldig nye p hvordan poseringen var p bilder. N om dagen er det null stress med sminkefrie bilder som over her. Med alderen kommer bde drit-i-det-holdningen og selvsikkerheten til ikke vre s himla nye.

Forrige uke

Det ble ingen ukeoppdatering sist, da jeg ikke helt var i form etter operasjonen, men n begynner legemet og ligne mer p seg selv igjen.

Ukens opptur: Kunne spise uten smerter, og jeg merker jeg kam drikke litt mer av gangen uten bli drlig eller fr vondt. Hvem skulle trodd at det drikke kunne vre s smertefullt?

Ukens nedtur: Jeg gledet meg s utrolig til begynne med most mat p lrdag. Snakket om det hele tiden, og kjpte inn egg siden frste rett skulle vre eggerre. Vel, uten krydder eller andre godsaker i- vi var p leiehytte i Kinsarvik uten krydder, og ville ikke lage den for tung etter lang tid p flytende kost, smakte det ingenting. Og jeg fikk dritvondt i magen selv om jeg bare spiste noen f pittesm munnfuller.

Ukens tur: Det har ikke blitt s mye tur, men hadde noen koselige turer p hyttestien her vi bor, og selvsagt noen turer til butikken i Kinsarvik for kjpe is til ungene.

Ukens beste mltid: Ingen.

Ukens tanke: Jeg gr med et blogginnlegg i hodet som jeg forfatter som jeg tror kan bli bra, men m komme meg p en pc, klarer ikke s lange innlegg p mobilen.

Ukens fine: I helga var vi i Kinsarvik med to andre familier, og bare koste oss i nydelig sommervr, i Mikkelparken, grilling (jeg spiste kndd potet og litt mosa kjtt), glade barn og sene kvelder. Og da Storebror ved leggetid i gr deklamerte at han elsket mamma, pappa, lillebror og Mikkelparken viste jeg at denne helgen har vi skapt gode minner.

verst: storebror kjrte bt leeeenge, og koste seg snn.

Nederst: mitt frste mltid. Spiste ikke agurken, den var bare til pynt.

Nye vipper og sommerklare ben

Siden 2014 har jeg hatt vippeextensions, kun med ett eller to. korte opphold. Jeg elsker det! Jeg har veldig korte yevipper, og med exstensions fr jeg fyldige og lange vipper, som ser helt naturlige ut. I dag var det p tide med pfyll, og siden jeg fikk gavekort av guttaboys til bursdagen, ble det forbehandling med shellac i tillegg- fransk manikyr blir flott i sandaler.

Jeg gr til Estetica i Frresfjorden, og er s fornyd. Har prvd vipper flere plasser, og det er virkelig forskjell bde i pris og kvalitet rundt om.

Min uke p sykehus- gastric sleeve

Mandag: Mtte p sykehuset kl.8:30, ble veid og hadde samtale med sykepleier. Deretter var det blodprver p laboratoriet. Siden legevisitt ikke var fr ut p dagen, fikk vi permisjon frem til mte med fysioterapeut kl.13. Vi kunne spise en lett lunsj, der etter kun flytende fde. Jeg kjrte hjem, spiste kyllingsalat med litt tatziki og var tilbake i god tid.

Fysioterapeuten informerte om viktigheten av bevegelse, vi fikk hver sin PEF-flyte som brukes i starten for hjelpe oss unng lungebetennelse pga slimdannelse i lungene som ikke kommer opp, og noen tips til mobilisering nr man er sydd i buken.

Etter et lite mte med kirurgen hvor han kjapt gikk gjennom operasjonssalen og hva som var planlagt, fikk vi vrelsene vre. Innen kl.20:00 mtte vi vre nydusjet og i sykehusklr da anestesi skulle komme for legge inn to venefloner. Selvsagt var det kun en som gikk inn (til slutt), s neste mtte de legge inn p operasjonsstua. Fra midnatt var det full faste, derfor ingen vske, tyggis, drops og selvsagt ingen fast fde.

Tirsdag: Jeg var frstemann ut, og ble trillet ned i halv tte tiden. Jeg fikk premedisinering p avdelinga kl.06:00, og enda mer knask da jeg kom ned p stua. Jeg ble ganske satt ut da det nrmet seg, s spesielt den beroligende medisinen ble satt pris p. Jeg mtte oppi operasjonsstolen p egenhnd, og etter det husker jeg kun bruddstykker av dagen.

Jeg mtte g fra seng til en stol p intensiv, at jeg hadde vondt og at jeg var S.TRST! Men fikk ikke lov til drikke noe denne dagen, kun intravensvske og var oppe og gikk litt for f gang p alle system. Rolf kom p besk i kveldinga, jeg var ganske slv og smertepvirka, men tror han syns det var ok se at det hadde gtt bedre med konemor denne gangen.

Onsdag: Denne dagen gikk i opp i bevege seg mest mulig, f smerte-og kvalmestillende, begynne forsiktig med litt vann og kaste opp. MYE OPPKAST. Jeg var sliten, litt redd for at noe kunne skje i operasjonssret nr jeg brekte meg og litt utafor meg selv. Av 3 dl anbefalt vske fikk jeg ikke i meg en desiliter en gang. S drlig form.

Torsdag: Jeg var i litt bedre form om torsdagen, men fortsatt mye brekninger, kvalmestillende og litt nedfor i stemningsleie. Egentlig skulle jeg skrives ut denne dagen, men siden jeg fortsatt bare fikk i meg noen f munnslurker i slengen og brakk meg hver gang fikk jeg innvilget nok et dgn hos Helse Fonna. Utover dagen ble jeg litt bedre, men p grunn av min nye romvenninnes sykdom ble jeg fortsatt kvalm p grunn av lukter i det nye vrelset. Jeg gikk og gikk denne dagen, og sov litt inn i mellom.

Den siste veneflonen min gikk flyten, og jeg mtte ned til operasjonsavdelingen og f satt inn en ekstra lang veneflon ved hjelp av en overlege og en ultralydmaskin.

Fredag: Hjemreisedag! Selv om vskeinntaket fortsatt gikk tregt, fikk jeg reise hjem. Halleluja.

Summasummarum s gikk den frste uken greit nok, men jeg var langt fra forberedt p at jeg skulle bli s urolig kvalm og drlig etter p. Jeg tler smerte veldig bra, men kvalme er jeg desto drligere p. N gr alt s meget bedre, og jeg er klar for most mat fra lrdag av.

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primrt om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits