Bli blodgiver

Alle som kjenner meg vet at bloddonasjon er en hjertesak for meg, en svært personlig hjertesak. Jeg lever fordi mennesker er blodgivere, etter tøffe komplikasjoner etter lillebrors fødsel. I årene før jeg selv opplevde å kjempe for livet pga av blødning, har jeg forsøkt meg på å bli blodgiver. Jeg har fått avslag hver gang da jeg har vært svært vanskelig å treffe årene på, samt at blodårene mine ruller bort og ofte sprikker. Og når de endelig har komt seg inn i åren, rant blodet mitt selvsagt alt for sakte.

 

Tidligere i vår meldte mamma og meg oss som blodgivere, og vi ble begge godkjent. Min mor trodde i mange år hun ikke kunne bli blodgiver da hun røyker, men det stemmer ikke. Sjekk alltid opp informasjon, for selv om det er mange restriksjoner på hvem som kan gi blod, så er ikke alt man tror et ekskluderingskriterium. Du kan melde deg opp på giblod.no, eller møte opp på blodbanken på ditt lokale sykehus for å bli vurdert, det er enkelt, og så utrolig viktig for de som trenger blodtoverføring om det er på grunn av ulykke, komplikasjoner eller sykdom. 

 I juni kunne jeg donere min første gyldne halve liter med blod av type 0 rhesus pluss, og det kjennes veldig godt å kunne bidra. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits