Sommeren 2016 vs sommeren 2017

Sent i mai 2016 opererte jeg gastric sleeve, og månedene etter var preget av en helt ny hverdag- som var både tungt og godt på en gang. Kroppen og hodet fikk seg en tøff periode hvor jeg, på mange måter, skulle lære meg å spise på nytt, få en ny innstilling til mat og få kjenne på kroppen både søvndumping, smerter, energiløshet, forundring over rask vektnedgang og følelsen av å ikke ha lyst på eller ha noe glede i forhold til mat og drikke. 

 

Jeg hadde lite overskudd i starten, noe som selvsagt er helt normalt, men det var helst søvndumpingen som var plagsom i starten, samt regimet som skal følges den første tiden. Ikke hadde jeg lyst på noe av mat og drikke i særlig grad heller. Jeg som drikker kaffi med to hender, fikk plutselig helt avsmak i flere måneder. Kroppen reagerer på ulike måter når vekten raser ned etter operasjonen, og selv om det var forventet at man hangler litt etterpå, er det noe man må venne seg til. 

 

I år er jeg mye mer komfortabel i min egen kropp. Selv om jeg fortsatt har en høyere BMI enn normalvektige, er jeg mer enn 50 kilo lettere enn i fjor. Jeg handlet sommerkjoler som en gal i vår, som dessverre henger relativt urørt i skapet på grunn av det dårlige sommerværet. Jeg har overskudd og energi, jeg vet hvilken mat og drikke jeg tåler og jeg ser frem til tre uker ferie sammen med de fine gutta mine. Jeg har bedre rutine på å spise mellommåltider slik at jeg holder blodsukkeret jevnt, og jeg koser meg med maten. 

 

 Sommeren har ikke akkurat vist seg fra den beste siden enda, men vi lever i håpet om sol, sommer og sjøliv

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits