Slankeoperasjon: Kontroll

Etter slankeoperasjon er man på kontroll etter tre og seks måneder, ett, to og fem år. Da tar man blodprøver i forkant, før man har samtale med sykepleier om hvordan man har det, om matvaner, gjennomgang av blodprøvene dersom resultatene er inne (jeg tar alltid prøvene noen dager før timen, slik at vi kan gå gjennom dem) og selvsagt har men en tur på vekta. Sykepleier spurte om jeg var fornøyd, og ja- det er jeg. Selv om jeg fortsatt vil ned en del kilo til, er jeg fornøyd. Jeg har gått ned over femti kilo, og selv om vekta ikke har gått ned på mange måneder pga et såkalt platå, så merker jeg alle fordeler av et så stort vekttap. Mer energi, lettere å bevege seg, bedre humør, selvbildet er mye bedre og hverdagen er rett og slett bare mye lettere på alle måter.

Mine blodprøvesvar var veldig bra, jeg skal fortsette med B12 hver tredje mnd som anbefalt av nasjonale retningslinjer, og jeg skal fortsette med matdagbok for å ha oversikt over inntak- både av fett, protein og karbohydrater. Jeg merker det fort sklir litt ut når jeg ikke har oversikt over antall måltider og hva jeg putter i meg. Selv om noe f.eks er sukkerfritt er det langt fra kalorifritt, og selv om proteinbarer kan fungere som et mellommåltid, må man faktisk ha det som et mellommåltid og ikke spise "vanlig" mat kort tid etter, noe jeg har tendenser til.

Et av mine "håp" etter operasjonen var at øl fortsatt skulle smake godt og jeg skulle tåle kullsyren. Og gjett om en øl i sola smaker like godt nå som for ett års tid siden.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits