En aldri så liten Barcelona-guide

Reise: Barcelona er enkel å reise til, da byen er en av de mest populære storbyene i Europa. Vi reiste direkte fra Stavanger denne gang, men det er flest avganger med mellomlanding i Oslo eller en annen større flyplass i Europa. Som vanlig kan du spare mye på å være tidlig ute med å bestille billetter, vi betalte rundt 4000kr for to billetter tur-retur.

Overnatting: Det kryr av overnattingsmuligheter i Barca, man søker enkelt opp hotell eller hostel i all slags prisklasser, samt det er flere muligheter for å leige leilighet gjennom Airbnb eller andre utleiere.

Tidligere brydde vi oss ikke så voldsomt om hotellstandard på reise, men de siste årene har vi lagt litt mer penger i hotell, spesielt når vi har reist med barna. Denne gangen bodde vi på Primero Primera, et fantastisk fire stjernes hotell utenfor bykjernen. Det tok kun noen minutter til undergrunnen, og det er et av de flotteste hotellene jeg har bodd på. Ikke fordi det er ekstravagant eller hypermoderne, men det er et koselig, annerledes hotell med den beste service jeg har vært borti.

Hadde få bilder fra hotellet, men tøflene har jeg dokumentert da.

Transport: Vi tok drosje fra flyplassen, det er godt skiltet hvilke retning buss og drosje er når du kommer ut i ankomsthallen. Der tok rundt 20 minutt, og kostet noen hundrelapper, tror ca 35 euro. For å slippe å måtte finne hotellet på egenhånd med buss, undergrunn eller lignende ble det et enkelt valg med drosje.

Ellers baserte vi oss på undergrunnen, enkelt og greit. Maskiner på stasjonen guider deg på engelsk til billett for en eller flere turer, og undergrunnskartet er enkelt å forstå.

Mat og drikke: Det er ingen problemer å finne seg gode matopplevelser i Barca, men det er like mange turistfeller som det er spisesteder med fantastisk god mat. Google litt, bruk TripAdvisor eller spaser litt ut av turistløypa så bør man finne autentisk spansk tapas, eller annen mat om man vil ha.

Vi spiste på Tapeo første kvelden, et pittelite spisested ikke langt fra Las Rambla som ses på som et av de bedre tapas-stedene i Barcelona. Her må du bestille bord, som du også må på de mer kjente Cal Pep eller Tickets. Ellers fant vi spisesteder i bakgatene vi vandret i, og lunsj på Hardrock-cafe- faktisk etter anbefaling fra flere og vi ble positivt overrasket.

Det ble en del cava og øl på oss, kjærestetur uten barn nytes selvsagt. Sangria med cava er også veldig godt, så det bør prøves. Det er mye god spansk vin, så det er relativt trygt å be om anbefaling eller gjøre det enkelt og bare bestille husets vin på restaurant.

På Tapeo så vi rett inn på verdens minste kjøkken. At fire kokker fikk plass der er helt utrolig.

Litt av de syv rettene vi koste oss med på Tapeo.

Hva finner man på i Barcelona: Det kommer helt an på hva du ønsker. Man kan kose seg på sightseeing, er man kulturinteressert er byen fullpakket av kunst, arkitektur osv. Gaudiparken, Sagrada Familia- man kan fascineres av all historie som er over alt i denne flotte byen. Fotball er selvsagt et alternativ, formel 1-løp er det ofte her også.

Strandliv er selvsagt et alternativ med den flotte bystranda lett tilgjengelig fra hovedgaten. Her er det mye mas og kjas, men stranden er fin, man kan få massasje av en av de mange som tilbyr dette, kort vei til butikk for øl, vann og is, flere lunsjsteder langs strandpromenaden.

Vi tok sightseeingbuss, man har tre ulike linjer man kan ta på samme billett slik at man får sett det meste. En fin måte å få sett byen på, samt få litt oversikt i samme slengen. Og man kan få tips til plasser man vil tilbake til, eller bare slappe litt av mellom shopping og cava-drikking.

Strandpromenaden

Shopping: Det er tre store shoppingområdet i sentrum av Barcelona. Las Rambla er den mest kjente, og de andre er også sentrale. Man finner Zara, Mango, Footlocker og alle disse kjente merkene på rekke og rad, i tillegg til andre spanske og europeiske kjeder og nisjebutikker.

Det er ikke så veldig billig her, men selvsagt er det mye som er billigere enn hjemme. Vi taper jo litt sånn valutamessig om dagen, men det ble nå en del shopping likevel. Blant annet kjøpte jeg Birkenstock på en pop-up store, til 65 euro, som er en del billigere enn jeg har betalt hjemme i Norge. Kjøpte også en del shortser på Terranova som er en superbillig kjede, men antar jo at kvaliteten tilsvarer prisen.

Shopping i Las Rambla.

Barcelona er byen man finner alt i, kultur, sport, historie, fest, strand og shopping. Og vi skal tilbake, gjett om! Ser på muligheten for en par-tur neste gang, for det er ikke en by jeg tar barna med til før de er eldre da det er en by som passer best for ungdommer og voksne.

Bassengområdet på hotellet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

35, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits