Husmorferie til Bologna, Italia

Da det var jeg som skulle planlegge årets jentetur, falt valget helt naturlig på Italia, landet jeg elsker. Og selvsagt måtte jeg ta med jentene til min italienske by, Bologna, hvor jeg bodde et semester under sykepleieutdannelsen i 2007. Og jentene elsker både Italia og Bologna, noe som gjorde meg lettet. Jeg er ikke så glad i å anbefale noe jeg elsker, for jeg tar det litt som en personlig fornærmelse om noen da ikke liker det.

Vi har storkost oss med fantastisk mat, noe jeg virkelig fikk oppleve nå som verdens beste pixxa utgår, er jo alt det andre deilige det italienske kjøkkenet kan by på. Jeg er heldig som tåler blant annet tortellini (pasta med fyll), så det har blitt noen porsjoner med hjemmelaget pasta denne turen, i tillegg til salat og fat med oppskåret skinke og ost som vi delte oss fire jenter i mellom.

Vi har hatt deilig vårvær, det regnet første natten, men ellers har det vært helt levelig. Merket selvsagt på luften eller når vi satt i skyggen at det fortsatt bare er vår, også i Italia, men vi har fått farge i ansiktet alle sammen.

Litt shopping ble det også tid til, mellom annet maxikjole, flere shortser og selvsagt nye Rayban- solbriller. Litt klær og sjokolade ble det på barna, samt de grelle blinkende solbrillene C og jeg kjøpte på fylla, ble med hjem som en liten ekstragave til store- og lillebror. Og selvsagt elsker de to turistfellestasj som blinker og som er alt for store.

Om kveldene spiste vi middag sent, før vi satt på terrassen med litt godt i glasset og tente lys. Fredag var vi ute på en skikkelig bytur, med drinker og et gjensyn med min gamle irske stampub hvor det var livemusikk og fantastisk stemning. Litt laber stemning for oss dagen etter, men det kom seg etter en lat morgen i sola på terassen vår med brus, chips og solbriller på.

Det var spesielt å være tilbake igjen, sist var i 2010. Jeg gikk med en nostalgisk, nesten glad-trist følelse gjennom de kjente, vakre og majestetiske gatene i Bologna. Gode minner over alt, og bare det å høre språket fikk meg til å kjenne meg nesten litt som jeg var hjemme igjen. Vi var innom MiniBar to dager, slik at jeg fikk hilse både på Valle og Massi, og bare det at de kjente meg igjen umiddelbart, klemte og kysset på meg, tullet og tøyset som om det var syv uker, ikke syv år siden sist, fikk frem gledestårer. Heldigvis har jeg allerede en plan for neste besøk, og da er N med, hun som jeg reiste ned med for snart 10 år siden.

Neste år er det H og C som skal planlegge årets jentetur, og jeg er veldig spent på hvilke eventyr og gode minner den turen skal bringe. Gleder meg allerede.

Piazza Maggiore, perfekt for en øl i solen mens man ser på folk og lytter til verdens vakreste språk.

Prosecco og oppskåret ost og kjøtt. Perfekt for å dele og perfekt for en minimage på tur.

Store deler av Bologna har fantastiske bueganger over gatene.

Det ene av de to tårnene som er et av Bolognas kjennemerker.

Valle ❤

Morsomme på fylla.

Piazza Maggiore i strålende sol. Perfekt for is, cappuccino og øl med (nye) solbriller på.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits