jogge jogge jogge

Hvem skulle trodd at denne hardbarka jogge-heteren skulle kunne bli bitt av basillen? Jeg jogger ikke særlig langt enda, både på grunn av dårlig kondisjon, men også fordi jeg følger appen 5K sine retningslinjer. Jeg kjenner jeg blir rastløs når det er noen dager siden sist jeg var ute og jogget, og det må jo være et positivt tegn? Appen minner meg også på når det er på tide med ny trening, slik at det går nok dager mellom intervalltreningen. Det skal ikke gå for kort tid mellom heller, restituering er en utrolig viktig del av opptrening og vedlikehold. 

 

I går fikk jeg svar fra MR- undersøkelsen jeg var på for noen uker siden. Selv om det ikke var katastrofale funn, så er det nok skade i rygg og bekken til at det legitimerer at jeg har smerter. Heldigvis ingen tegn til inflammasjon, det betyr at jeg ikke har (kroniske) betennelser i ryggsøyle og bekken, men jeg har i lårmuskulaturen i følge kiropraktoren min, noe som ikke er uvanlig når man har kompensert for smerte ved å bruke mukulatur som ikke er ment for ulik aktivitet for å unngå smerter, og når kroppen kompenserer for svak/skadet muskulatur over en lengre periode. Beste behandling pr nå er å fortsette i aktivitet med styrketrening som hovedprioritet, samt å holde smertene i sjakk med å fortsatt ta smertestillende. Det blir ekstra viktig med aktivitet når jeg bytter jobb, og får naturlig mindre bevegelse i arbeidssituasjonen min enn jeg har i dag. Jeg fortsetter også med noe tilrettelegging på min nåværende jobb, som at jeg ikke steller pasienter i seng, ikke løfter eller mobiliserer pasienter f.eks etter fall og at jeg ikke manøvrerer pasientheis alene. Jeg har heldigvis både en forståelsesfull sjef og forståelsesfulle kollegaer som forstår problemstillingen min- og det gjør det lettere å faktisk overholde tilretteleggingen. 

 

Da jeg sitter på skolen og jobber med en presentasjon blir det resirkulering av en snap Rolf tok da jeg øvet meg på planken hjemme i stuen. Genial for å styrke kjernemuskulaturen, men dæven det er tungt. Spesielt med en 17 kilos lillebror på ryggen i tillegg. 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits