Platå

Jeg har tidligere skrevet at vi som er slankeopererte ikke går ned i vekt hele tiden, og at etter seks måneder til to år må vi arbeide hardt som alle andre for å holde vekten stabil. De periodene inni mellom hvor vekten stopper opp, kalles platå. Jeg antar at grunnen til at jeg ikke går ned i vekt, og ikke har gjort det siden juletider, er at jeg er i et slikt platå. Jeg går innover i centimeter, sakte, men det skjer selv om vekten står stille. Jeg krysser fingrene for at det løsner etter hvert, siden jeg selvsagt vil vise til gode resultat på et års-kontrollen på sykehuset i mai. Jeg vet jeg drikker for lite vann, og det er noen som mener at det kan påvirke vektnedgangen, jeg antar det er fordi man sikkert spiser når man egentlig er tørst.

 

Nå er det mer gang på treningen også, med tanke på målet mitt om å kunne jogge 5 kilometer en dag, samt jeg trener styrke og spinning 3-4 ganger i uken. Styrkeprogramet er lagt av fysioterapeuten, og går på kjernemuskulatur og mobilisering av skulderen som er helt ubrukelig etter operasjonene og forflytting i forbindelse med fødselen til lillebror. 

 

Det er selvsagt frustrerende at vekte står i ro når man er vant med en ganske drastisk vektnedgang, men jeg forsøker å bare la det passere. Jeg er strålende fornøyd med vekttapet pr nå, og det er kanskje like greit med litt pause slik at kroppen (huden) og hodet henger med i prosessen. Allerede nå er både mage og overarmer så affisert av vekttapet at jeg sikkert hadde fått innvilget fjerning umiddelbart, men man må både ha lavere BMI enn jeg har nå, samt vært vektstabil i et år. Så der må jeg bare smøre meg med tålmodighet, og enten ha klær som dekker galskapen, eller skite i det og la vingene flakse. 

 

 

 Svettfest på trening i fjor en gang

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits