Sandnøtter

Min julekakefavoritt er sandnøtter, de er enkle å lage, passer perfekt til en kopp kaffi og holder seg godt i en lukket kakeboks.

Du trenger:

250 g romtemperert smør

250 g sukker

1 egg

1 ts vaniljesukker

500 g potetmel

125 g hvetemel

Slik gjør du:

Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en stekeplate dekket med bakepapir.

Visp smør og sukker til det er en luftig smørkrem.

Tilsett egget og bland det godt i. Bland vaniljesukker, potetmel og hvetemel og sikt det i resten av deigen. Kna deigen godt.

Trill små kuler som du setter på stekebrettet, cirka 20 pr brett.

Gjør sandnøttene flatere ved å trykke en gaffel ned over deigkulen.

Hakk opp mandler, pensle sandnøttene med et pisket egg og strø over de hakkete mandlene.

Stek kulene midt i ovnen i ca 10 minutter. Sandnøtter skal fortsatt være lyse etter endt steketid.

Jeg glemte å ta bilde av sandnøttene, men cirka sånn ser de ut. Nam!

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits