EPI-pennen

I disse adventstider er det mange som pynter opp hjemme eller gir bort juleblomster i gave. På sykehjemmet hvor jeg arbeider har vi restriksjoner på hvilke juleplanter som kan gis til pasientene, brukes i dekorasjon og så videre. Det er ganske enkelt fordi vi er mange som blir syke av å være i nærheten av disse plantene, fordi vi har kols, astma eller som meg; er hyperallergisk.

På mandag hadde jeg bakvakt i en annen etasje, hvor det hadde sneket seg inn en juleplante. Jeg satt på vaktrommet i min egen etasje da jeg kjente hele huden begynte og klø, det prikket inni meg og jeg kjente en merkelig rastløs følelse i kroppen. Jeg har vært med på dette før, så jeg ringte til legevakten, som ville sende ambulanse til meg. Jeg nektet det, syns jo det hørtes veldig mye ut, så jeg fikk avtalt at en kollega skulle kjøre meg med en gang, men heller ringe AMK (113) om jeg ble verre. På den korte kjøreturen bort til legevakten kjente jeg at jeg ble enda dårligere, kortpustet og angstpåvirket siden pusten min ikke var optimal. Jeg ble skysset gjennom venteværelset, og innen kort tid hadde jeg fått den første sprøyten med adrenalin i skinka. Jeg fikk i tillegg Sulo-cortef som har lengre virketid og enda en dose adrenalin før jeg kunne tusle hjemover.

Husk at det er mange blomster som er mer allergivennlige om du skal gi bort i gave, spesielt på institusjoner og sykehus er juleblomster en uting. Nå har jeg fått adrenalinsprøyte som jeg må ha med meg til enhver tid, og en skriftlig bekreftelse fra apoteket at jeg må ha den med ombord i flyet når vi reiser neste uke. Rolf fikk litt noia over tanken på at jeg skal få reaksjon i utlandet, så nå kan han slappe litt av- helt til han evt må stikke meg i låret med EPI-pennen midt på Times Square da.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Cecilie

Cecilie

34, Haugesund

Veien mot et nytt og lettere liv etter slankeoperasjon / Gastric sleeve mai 2016. Blogger om mye rart, men primært om livet som overvektig, slankeoperert, kone, karrierekvinne, student og mamma.

Kategorier

Arkiv

hits